BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporİşte G.Saray'ın Devler Ligi kazancı----

İşte G.Saray'ın Devler Ligi kazancı

İşte G.Saray'ın Devler Ligi kazancı
26 Haziran 2014 - 07:44 www.finansgundem.com

UEFA geçtiğimiz sezon Avrupa kupalarına katılan takımların kazançlarını açıkladı

UEFA, resmi internet sitesi üzerinden Şampiyonlar Ligi'nde 2013-2014 sezonunda hangi takımın kaç para kazandığı açıkladı.

UEFA'nın resmi sitesinden paylaşılan bir belge ile Avrupa kupalarına katılan kulüplerin elde ettikleri gelirler açıklandı.

Buna göre Galatasaray geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nden 21, 072,000 euro gelir elde ederken, Trabzonspor ise 7,865,139 euroluk bir gelir kazandı. Bu gelirlere takımlara kesilen cezalar dahil edilmedi. İki takıma Finansal fair Play'e uymadıkları gerekçesiyle 200,000'er euro ceza kesilmişti.

Belgede Finansal fair Play kuralları çerçevesinde uyarı alan Paris Saint Germain, Manchester City, Rubin Kuzin, Anzhi, ve Zenit de yer alırken, iki Türk takımının 200 bin euroluk ceza ödemeleri ile büyük bir gelir kalemini kaybetmekten kurtulduğu görüldü.

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu ile kulüpler anlaşmaya varmış ve gelecek dönem harcamaları hakkında verilen taahhütler ile büyük gelir kaybının önüne geçilmişti.

EN ÇOK KAZANAN REAL MADRİD
Finalde Atletico Madrid'i yenerek kupayı müzesine götüren Real Madrid, Devler Ligi ekipleri arasında en çok parayı kazanan takım oldu. Real Madrid, 20 milyon 500 bin Euro televizyon haklarından, 28 milyon Euro performansından, 8 milyon 600 bin Euro da katılım parası alarak toplamda 57 milyon 400 bin Euro'yu kasasına koydu. Ardından en çok kazanç finalist Atletico Madrid ile Fransız Paris Saint-Germain'e ait. İki kulüp kasalarına 50'şer milyon Euro götürdü.

Belçika ligi ekiplerinden Anderlecht ise 12 milyon 200 bin Euro ile en az kazanan ekip oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)