BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİşte Fransız bankaların vergi cennetleri!----

İşte Fransız bankaların vergi cennetleri!

İşte Fransız bankaların vergi cennetleri!
16 Mart 2016 - 16:41 www.finansgundem.com

Fransız bankaları ilk defa vergi cenneti sayılan ülkelerde elde ettikleri kazancı kamuoyuyla paylaştılar

Dünya çapındaki Fransız bankaları (BNP Paribas, Société Générale, BPCE, Crédit Agricole, Crédit Mutuel-CIC) ilk defa vergi cenneti sayılan ülkelerde elde ettikleri kazancı kamuoyuyla paylaştılar.

“Le Figaro” gazetesinde yer alan ve Oxfam, Secours Catholique gibi global sorunlara dikkat çeken sivil toplum örgütlerinin yayımladıkları rapora göre, Fransız bankalarının vergi cennetleri arasında bir numaralı gözdesi Lüksemburg. Fransız bankalar 2014 yılında Lüksemburg’ta toplamda 1,7 milyar euro kâr elde ettiler. Bu toplam içinde aslan payı ise 590 milyon euro ve 566 milyon euro olarak sırasıyla Société Générale ve BNP Paribas’a ait.

Fortune Türkiye'de yer alan habere göre, Fransız bankalarının vergi cenneti olarak tercih ettiği ikinci ülke ise Belçika; Fransız bankaları Belçika’da 1,66 milyar euro tutarında bir kâr elde ederken, BNP Paribas 1,3 milyar euro’luk kârıyla pastanın neredeyse tamamına hakim konumda. BNP Paribas’ın bu ezici ağırlığının nedeni 2009 yılında Belçikalı Fortis bankasını satın almış olması. Sıralamada Belçika’nın arkasından Hong Kong (436 milyon euro) ve Singapur (336 milyon euro) gibi daha “egzotik” yerler geliyor. Hong Kong dışında da bu ülkelerden hiçbiri Brüksel’in geçen yıl Haziran ayında yayımladığı “kara liste”de yer almıyor. Oxfam Fransa’nın sorumlularından Manon Aubry, vergi cennetlerinin her yıl Fransa’nın bütçesinden 40-60 milyar euro’luk bir para çaldığını ve bu ülkelerin Fransız bankalarının gözdesi olmayı sürdürdüğünü kaydediyor.

Araştırmalar, Fransız bankalarının vergi cennetlerindeki faaliyetlerinin dünyanın geri kalanına kıyasla yüzde 60 daha kârlı olduğunu ortaya koyuyor. Bunlar arasında en “rantabl” olanı ise, Société Générale. Bu bankanın vergi cennetlerindeki faaliyeti diğer ülkelere kıyasla dört kat daha fazla kazanç sağlıyor.

Fransız bankalarının tercih ettiği başlıca 5 vergi cenneti;

(Milyar euro)
Lüksemburg 1,70
Belçika 1,66
Hong Kong 0,44
Singapur 0,35
İrlanda 0,27

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)