BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Einstein’ın 21 milyon liralık denklemleri----

İşte Einstein’ın 21 milyon liralık denklemleri

İşte Einstein’ın 21 milyon liralık denklemleri
14 Temmuz 2023 - 15:43 www.finansgundem.com

Albert Einstein'ın bir dizi denklemini içeren sayfalar 604.800 Sterlin'e (yaklaşık 21 milyon liraya) satıldı.

Ünlü fizikçi Albert Einstein, 1936’da üç sayfalık bir kağıda yerçekimsel bir merceğin diyagramını ve 30’dan fazla karmaşık hesaplamayı not etti. Şimdi bu belge, ‘Yerçekimi alanındaki ışığın sapmasıyla bir yıldızın lens benzeri hareketi’ adlı makalesinin taslağıyla birlikte satıldı.

Mektubun 80.000 pound’a (yaklaşık 2.5 milyon liraya) satılması bekleniyordu, ancak beklentilerin üzerinde bir fiyatla satışı gerçekleşti.

Sözcü'de yer alan habere göre bu satış, bir Einstein mektubu için müzayedede şimdiye kadar elde edilen en yüksek dördüncü fiyat.

Mektup, Einstein’ın Nazi Almanya’sından kaçtıktan sonra arkadaş olduğu Çek amatör bilim insanı Rudi Mandl’a gönderildi. Mandl fiziğe ilgi gösteriyordu ve dahiden bu tür merceklemeyi keşfetmesini istedi ve Einstein daha sonra karşılaşmalarının ona yeni bir bakış açısı kazandırdığını söyledi.

Mektupta, bir yıldızın yüzeyindeki ışık sapmasının anlamını ve saptıran yıldızın yıldız yarıçapını tanımlanıyor.

Christie’s uzmanı Thomas Venning şunları söyledi: “Einstein’ın denklemlerinin bir kağıt üzerinde olması inanılmaz bir şey ve bu bize Einstein’ın iş başındaki beyni hakkında inanılmaz bir fikir veriyor. Bu, Einstein’ın yerçekimsel mercekleme hakkında yazdığı tartışmasız en kapsamlı açıklama. Bu inanılmaz bir sonuç ve bir Einstein mektubu için gelmiş geçmiş en yüksek dördüncü fiyat.”

11 yaşındaki dahi çocuk Einstein'ı solladı!

 

Einstein'ın 54 sayfalık el yazması 11,7 milyon euroya satıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)