BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte darbeyi ihbar eden o komutan!----

İşte darbeyi ihbar eden o komutan!

İşte darbeyi ihbar eden o komutan!
18 Temmuz 2016 - 15:25 www.finansgundem.com

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 'bize katıl' teklifini reddederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı. Darbecilerin planını bozan komutan, Erdoğan'ın Ankara yerine İstanbul’a gitmesini sağladı

1. Ordu’ya İstanbul ve Ankara’yı kontrol edebilme gücü nedeniyle çok önem veriyordu. Bu sebeple 15 Temmuz akşamı saat 21.00 sularında 1. Ordu Komutanı Org. Ümit Dündar’ı arayarak, kendilerine katılmasını, aksi taktirde tutuklanacağını söyledi. Ancak Org. Dündar, demokrasi safını seçti. Darbecilere ‘Hayır’ diyen Org. Dündar, hemen Emniyet’i bilgilendirdi. Ardından Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak 'Yanınızdayım, size bağlıyım' dedi.

Org. Dündar, Erdoğan’a, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kuşatma altında. Orası güvenli değil. Ankara’ya gitmeyin, İstanbul’a gelin" dedi. Dündar’ın telefonu üzerine Erdoğan’ın uçağı rotasını İstanbul olarak belirledi.

Org. Dündar, darbecilerin hesaplarını alt üst eden bir adım daha attı. Bir televizyon kanalında telefonla canlı yayına katılan Dündar, darbe girişiminin TSK tarafından desteklenmediğini, kalkışmayı bastırmak için gerekenin yapıldığını söyledi. Psikolojik havanın tersine dönüp cuntanın telaşa kapılmasında bu açıklama da etkili oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yakup19 Temmuz 2016 09:27

    Gezi zekalılar anlayamıyor, hafsalaları almıyor, Ordumuzun başkomutanını korumak tüm Ordumuzun ve milletimizin görevidir, Ordumuzun içindeki küçük bir grup ama Abd destekli hainlerin saldırısından korundu diye hala hazımsızlık içindeler, çünkü onlar da zamanında bunu denediler ve başaramadılar, Ordumuzun işi siyasete karışmak değildir, siyasi hesaplar sandıkta görülür, sandık da çok olmadı yeni kuruldu ve halk kararını verdi, siz daha neyin kafasındasınız..

  • inşallah18 Temmuz 2016 23:36

    helal olsun paşam vatanı yolsuzluklara, rüşvete karşı da korursun umarım.

  • cem18 Temmuz 2016 21:32

    helal olsun gerçek vatansever paşam ALLAH yardımcın olsun