BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Brezilya'da reformun 6 maddesi----

İşte Brezilya'da reformun 6 maddesi

İşte Brezilya'da reformun 6 maddesi
26 Haziran 2013 - 13:35 www.finansgundem.com

Brezilya'da daha iyi eğitim ve sağlık hizmeti ile yolsuzluğa karşı iki haftadır devam eden gösteriler sonuç verdi.

Brezilya'da iki haftadır yüz binlerce kişinin düzenlediği protesto gösterileri sonrası Devlet Başkanı Dilma Rousseff, göstericilerin sesine kulak verdi ve radikal bir reform paketi hazırladı.
Seçimlere 18 ay kala hazırladığı reform paketini referanduma götürmeye hazırlanan Rousseff, halkın eğitim, sağlık ve toplu taşıma ile ilgili taleplerini karşılamak için 23 milyar dolarlık ek bir bütçe hazırladı.
Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in reform paketinde öne çıkan başlıca maddeler şunlar:
On yıllardır ertelenen siyasi reformları hayata geçirmek için bir referandum düzenlenecek. Ağustos ayında yapılması planlanan referandumla yolsuzluğun önüne geçilmesi ve Meclis çalışmalarının daha şeffaf hale getirilmesi amaçlanıyor.
Enflasyonu düşürmek için belediye başkanları, valiler ve eyalet yöneticilerinin harcamaları yasayla sıkı kontrol altına alınacak.
Ülkenin yoksul kalmış bölgelerinde çalışmak istemeyen yerli doktorların yerine, özellikle ekonomik krizin yaşandığı İspanya ve Portekiz'den sağlık çalışanı getirmek.
Yeni vergi reformundan elde edilecek gelirle toplu taşıma hizmetlerine yatırım yapılacak ve daha iyi hizmet vermeleri sağlanacak. Hükümet şimdiye kadar sadece otomotiv sektörünü destekliyordu.
Yeni keşfedilen petrol yataklarından elde edilecek gelirin eğitim sistemine aktarılması sağlanacak.
Yeni bir yasal düzenleme yolsuzluğu "ağır suç" kapsamına alacak.
ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM
Brezilya Senatosu Başkanı Renan Calheiros da, tüm öğrencilere ücretsiz ulaşım olanağı getiren bir öneri hazırladı.
Brazilya Kongresi, ülkede düzenlenen protestoların başlıca gerekçelerinden olan bir anayasa değişikliğini büyük çoğunlukla reddetti.
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE RET
"PEC 37" olarak adlandırılan anayasa değişikliği yargının gücünü ve yetkilerini azalttığı, bunun da ülkede yolsuzlukların artmasına yol açacağı savunuluyordu. Anayasa değişikliği tasarısı 9 kabul oyuna karşı 430 oyla reddedildi.
GECEKONDULAR DA AYAKLANDI
Brezilya'da gecekondu mahallerinde oturanlar da daha iyi bir yaşam standardı parolasıyla barışçıl gösteriler düzenledi. Göstericiler eğitim ve sağlık sistemine daha çok yatırım yapılmasını talep etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)