BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Başbakan’ın B planı----

İşte Başbakan’ın B planı

İşte Başbakan’ın B planı
31 Mart 2013 - 07:55 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan’ın “Süre bitiyor, devreye sokacağız” dediği B ve C planları ortaya çıktı…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Süre bitiyor, bundan sonra başımızın çaresine bakacağız”diyerek B ve C planlarını devreye sokacaklarını açıklaması, “Yeni anayasada bundan sonra ne olacak” sorusunu gündeme getirdi. Milliyet’in haberine göre Uzlaşma Komisyonu’ndan ümit kesilmesi halinde Ak Parti, “B Planı” olarak CHP ve MHP ile masaya oturmayı planlıyor. Yeni anayasaya ilişkin tavizsiz tavrı veİmralı görüşmeleri ile çözüm sürecine ilişkin sert tutumu nedeniyle MHP ile uzlaşma ümidi taşımayan Ak Parti, CHP ile uzlaşabileceğini düşünüyor.
CHP ile uzlaşma sağlanamaması halinde rota C planına çevrilecek. BDP ile anayasa yapma fikrinin kamuoyunda büyük tepki toplayacağını gören Ak Parti, kendi önerisini kamuoyuna deklare etmeyi düşünüyor. Bu süreçte BDP ile örtülü görüşmeler yürütülerek Meclis’teki oylamalar sırasında önerilerine destek istemesi beklenen Ak Parti’nin, kamuoyunda tepki çekmeyecek BDP’nin bazı taleplerine yeni anayasa önerilerinde yer verebileceği dile getiriliyor.  Ak Parti, 70-80 madde olarak planladığı yeni anayasayı TBMM’den aylarca geçiremeyeceğini bildiği için, “ABD modeli” bir anayasaya yönelmeyi planlıyor. Ak Parti, TBMM’den bu şekilde geçirmeyi arzu ettiği yeni anayasa için referandum sandığını sonbaharda halkın önüne koymayı istiyor. Milliyet, bu süreçte TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nu oluşturan Ak Parti, CHP, MHP ve BDP’li üyelerin değerlendirmelerini aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)