BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİşte Apple'ın yeni rakibi----

İşte Apple'ın yeni rakibi

İşte Apple'ın yeni rakibi
09 Nisan 2013 - 14:55 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük ikinci PC üreticisi yeni bir akıllı telefon ile artan rekabete ortak olmak istiyor

Çinli PC ve dizüstü bilgisayar üreticisi Lenovo, yerel akıllı telefon piyasasının giderek güçlenmesiyle yeni bir telefon üretmek için hazırlık yapıyor.
Lenovo’nun ThinkPad bilgisayarları biriminin başında yer alan Dilip Bhatia, ‘Think marka akıllı telefon üretebilecekleri’ açıklamasında bulundu.
TechCrunch’ın haberine göre, HP’nin ardından dünyanın en büyük ikinci PC üreticisi olan Lenovo, ana ürününü bilgisayardan akıllı telefona çevirmek konusunda ciddi bir dönüşüm geçirmeyi planlıyor olabilir.
Bhatia, Çin’in Sina Tech sitesine yaptığı açıklamada, ‘ThinkPad dizüstü bilgisayarlarını içeren Think markasına alıllı telefon da eklemek istediklerini, böylece gençler arasındaki farkındalığı artırmak istediklerini’ belirtti.
“APPLE’A ŞANS TANIMAYACAĞIZ”
K,S,P ve A serisi modelleriyle 2012’de akıllı telefon satışları yüzde 216 artan Lenovo, aynı yıl 9.5 milyon satış yapmayı başardı. Araştırma şirketi Canalys’e göre, Çinli firma geçtiğimiz yıl ilk kez dünyanın en büyük beş telefon satıcısından biri oldu. Bu satışların büyük kısmı Çin’de piyasaya sürülen düşük fiyatlı modellerden geliyor. Lenovo, Think marka modeliyle yerel piyasada daha da güçlenmeyi amaçlıyor.
Lenovo CEO’su Yang Yuanqing, Çin piyasasında ucuz model iPhone satacak olan Apple’ı geride bırakmak istediklerini söylemişti.
2005 yılında IBM’in ThinkPad PC birimini satın alarak bilgisayar sektöründeki ilk büyük hamlesini yapan Lenovo, akıllı telefon ve tablet bilgisayar üretimi için şimdi de Çin’de 800 milyon dolarlık bir tesis kuracak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)