BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Almanya'nın yeni Cumhurbaşkanı----

İşte Almanya'nın yeni Cumhurbaşkanı

İşte Almanya'nın yeni Cumhurbaşkanı
12 Şubat 2017 - 16:55 www.finansgundem.com

Almanya yeni cumhurbaşkanını seçti. Almanya'nın yeni cumhurbaşkanı, eski Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier oldu.

Federal Seçiciler Kurulu yeni cumhurbaşkanını seçmek için bugün toplandı. Bin 260 kişiden oluşan Federal Seçiciler Kurulu Berlin’de Federal Meclis binasında bir araya geldi.

Seçimlerde toplam beş aday yarışıyordu. Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti’nin ortak adayı, eski Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’ın seçilmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

Bütün siyasi partilerin temsilcileri seçim öncesinde St. Hedwig Katedrali’nde düzenlenen ekümenik ayinde bir araya geldi. Ayine Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Başbakan Angela Merkel ve kabine üyeleri de katıldı.

STEINMEIER: ÖNEMLİ OLAN GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEK
Steinmeier Sosyal Demokrat Parti grubunun (SPD) cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki oturumunda yaptığı açıklamada, “Kendimi görevin zor olmasına ve etrafımızı saran kriz ve çatışmalardan uzak duramayabileceğimiz bir duruma hazırlıyorum. Ancak önemli olan güvensizlik ortamında kaybolmayıp, geleceği şekillendirmek” diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ EN İYİ BİLEN ALMAN SİYASETÇİ
Almanya’nın yeni seçilen cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’ye en hakim Alman siyasetçilerin başında geliyor.

Almanya'nın son yıllarda izlediği aktif dış politikanın mimarlarından olan Steinmeier, Türkiye'ye yönelik olumlu bakışıyla Ankara ile yakın diyaloğu savunmasıyla tanınıyor.

Steinmeier, Alman hükümetinde Türkiye dosyasına en fazla hâkim olan isim. Sosyal Demokrat Partili politikacı hem Türk göçmenlere yönelik tutumu hem de son 20 yılda Türk-Alman ilişkileri ile Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerine sağladığı olumlu katkılarıyla biliniyor.

Ancak Steinmeier Türkiye’de son yıllarda demokrasi ve insan hakları alanında yaşanan gerilemelerin yol açtığı büyük hayal kırıklıklarını artık gizlemiyor.

YENİ DÖNEMDE STEİNMEİER’İN ROLÜ
Türk-Alman ilişkilerinde zorlu bir süreçten geçilirken Steinmeier'in cumhurbaşkanlığı döneminde de uluslararası anlaşmazlıkların giderilmesi, ikili ilişkilerde karşılıklı güven ve diyaloğun güçlendirilmesi konularında, uzun yıllara dayanan diplomasi tecrübesini kullanması bekleniyor.

Önceki Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un demokrasi ve insan hakları konularında Türkiye'ye yönelik eleştirileri, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sert tepkisine yol açmış, iki devletin zirveleri arasında uzun süre gerginlik hâkim olmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)