BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'un sokaklarına ünlü isimler----

İstanbul'un sokaklarına ünlü isimler

İstanbul'un sokaklarına ünlü isimler
13 Ekim 2018 - 14:07 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, büyük kısmı FETÖ terör örgütünü çağrıştıran isimler olmak üzere 91 sokak isminin değiştirilmesi teklifini oybirliğiyle kabul etti

İBB'nin, terör örgütünü çağrıştıran sokak isimlerin değiştirilmesi için ilçe belediyelerinden istediği yeni sokak ismi teklifleri İBB Meclisi'nde görüşüldü. Değiştirilen sokak isimlerinin tamamına yakını "Zaman", "Işık", "Samanyolu", "Dumanlı", "Himmet" ve "Hizmet" gibi isimlerden oluşuyordu. İptal edilen sokak isimlerinin bir çoğuna şehitlerin isimleri verildi.

ÜNLÜLERİN İSİMLERİ SOKAKLARA VERİLDİ

Şişli'de bulunan iki sokağa 1993 yılında bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu ile silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink'in adı verildi. Dink'in adı, hayatın kaybettiği yerin yaklaşık 200 metre yakınında bulunan Samanyolu sokağına verildi.

İstanbul'un çeşitli ilçelerine adları verilen ünlülerden bazıları şunlar:
Yaşar Kemal, Melih Cevdet Anday, Münir Özkul, Tuncel Kurtiz, Naim Süleymanoğlu. Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Münir Özkul'un adı hem Beyoğlu hem de Üsküdar'da iki ayrı sokağa verildi.(Habertürk)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)