BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstanbul’da uluslararası yaşlı sağlığı etkinliği----

İstanbul’da uluslararası yaşlı sağlığı etkinliği

İstanbul’da uluslararası yaşlı sağlığı etkinliği
13 Nisan 2015 - 15:55 www.finansgundem.com

Avrupa’nın önemli sivil toplum kuruluşlarından ENIEC üyeleri 15-17 Nisan’da İstanbul’da toplanıyor.EN

FINANSGUNDEM.COM
 
ENIEC (Avrupa Kültürlerarası Yaşlı Bakım Birliği) kuruluşundan (2007) bu yana ilk kez Türkiye’de toplanıyor.  Hollanda, Almanya, Belçika, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, İzlanda, İspanya, Avusturya, Estonya, İtalya, Macaristan, İrlanda, Fransa ve Türkiye’den oluşan Birlik üyeleri 15-17 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da bir araya gelecek.
 
Yaşlılara yönelik bakım hizmetlerinin verilmesinde karşılaşılan güçlükleri anlama, önleyici bakım çabalarını geliştirilmesi ve onların sosyal refah hizmetlerinden yararlanmalarını sağlayacak çabaların ortaya konulmasına öncelik veren ENIEC, Birlik üyesi ülkelerin bakım politikalarını yakından tanımaya, çözüm önerileri ve karşılıklı işbirliği çözümleri geliştirmeye odaklı önemli bir sivil toplum kuruluşu.
 
Hükümetlerin ve yerel yönetimlerin katkılarıyla gerçekleşen toplantılar bugüne kadar Danimarka (Kopenhag), Finlandiya (Helsinki), İsveç (Göteburg), Hollanda (Amsterdam), ve Belçika’da (Brüksel) yapıldı. Son toplantı 2014 yılında Norveç’te (Oslo) düzenlendi. Doç. Dr. Sema Oğlak’ın verdiği bilgiye göre 15-17 Nisan 2015’te İstanbul’da Kolan İnternational  Hastanesi’nde düzenlenecek zirveye 80-100 üyenin katılımı bekleniyor. İstanbul’daki etkinliği  Türkiye’nin tek üyesi olarak ENIEC adına organize eden Oğlak, bu önemli buluşmaya Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın destek verdiğini söyledi.
 
OECD ÜLKELERİ ARASINDA EN HIZLI YAŞLANAN 2. ÜLKE TÜRKİYE
 
Bilindiği gibi, Türkiye yaşlı nüfus sayısı ve hızı bakımından tahmin edilenin ötesinde önemli bir noktaya gelmiş, OECD ülkeleri arasında en hızlı yaşlanan 2. ülkesi. 2014 TÜİK verilerine göre, yaşlı nüfusu %8 oranına ulaşmış. Ülkemizde yaşlılıkla ilgili birçok bakanlık, belediye ve özel kuruluşlar ile Sivil Toplum Örgütlerinde yaşlılara yönelik son yıllarda önemli farkındalık oluşmuş ve ciddi çalışmalar yapılmakta.
 
Yaşlılık ve bakım sorunlarıyla çok önceden karşılaşmış bu anlamda önemli yol katetmiş AB ülkeleri temsilcileri ve uygulayıcıların ülkemize gelerek yapacakları toplantı; Türkiye’nin yaşlılık ve bakım konusundaki mevcut durumu, bakım sistemlerinin gelişmiş ülkeler açısından yerinin ortaya konulması, sorunlara yönelik alternatif çözüm yollarının bulunması, karşılıklı deneyimlerin ve karşılıklı işbirliklerinin geliştirilmesi, ileri yaş turizmi ve sağlık turizmi konularında da farklı iş ve yatırım fırsatlarının yaratılması açısından çok önemli görülmekte.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)