BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivİstanbul'da taksiciler taksimetrelerini güncelliyor!----

İstanbul'da taksiciler taksimetrelerini güncelliyor!

İstanbul'da taksiciler taksimetrelerini güncelliyor!
13 Ağustos 2023 - 17:20 www.finansgundem.com

İstanbul'da UKOME kararıyla gelen zamları tepki gösterdikleri için kontak kapatacaklarını söyleyen ve bu karardan son anda vazgeçen taksiciler bugün taksimetrelerini ayarlatmaya başladı. Zamlı tarife gece yarısından sonra geçerli

İstanbul'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla gerçekleşen ücret zammının ardından taksiciler, taksimetre cihazlarını güncelleyerek yeni tarifeye geçiş yaptı.

UKOME'nin 8 Ağustos'taki toplantısında taksi ücretlerine yapılan zam sonrasında bu gece uygulamaya geçecek yeni tarife nedeniyle taksi şoförleri taksimetre ayar istasyonlarına gelerek cihazlarını güncelledi.

Bazı firmaların hayata geçirdiği yeni nesil taksimetre cihazları sayesinde istasyonlara gitmeden taksimetre ayarının yapılması sayesinde uzun taksi kuyrukları oluşmadı.

Bağcılar'da taksimetre güncellemesi yapan merkezin temsilcisi Oğuz Kahraman, AA muhabirine, cihazlarında GPRS modülü bulunduğunu belirterek, yaklaşık 2 bin araca bu uygulamayı yaptıklarını söyledi.

Uygulama sayesinde uzaktan yeni tarife güncellemesi yaptıklarını anlatan Kahraman, müdahale ettikleri taksimetrelerin, bu gece yarısından itibaren otomatik olarak güncelleneceğini dile getirdi.

Kahraman, taksicilerin sıkıntı yaşamaması için profesyonel ekipleriyle gece gündüz çalıştıklarını aktararak, 7 bin araca da istasyonlarında güncelleme yaptıklarını belirtti.

Bu nedenle bu tarife değişikliğinde taksicilerin sıra sorunu yaşamadığını dile getiren Kahraman, "Bu yıl taksimetre güncellemesi bekleyen taksicinin bekleme süresi, ortalama 30-40 dakika." dedi.

Cihazını güncelleyen taksici Selami Pak da yeni tarifeyi yeterli bulmadığını ifade etti.

UKOME'nin 8 Ağustos Salı günü aldığı kararla taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 40 liradan 70 liraya çıkmıştı.

Antalya'da Rus ve Ukrayna plakalı araçlarla korsan taksicilik!

 

İtalya’da alkollü kişilere ‘ücretsiz taksi’ projesi

 

Taksiciler zammı kabul etmedi: Yeni ücret tarifesi açıklayacaklar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)