BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da Kudüs Zirvesi ----

İstanbul'da Kudüs Zirvesi

İstanbul'da Kudüs Zirvesi
18 Mayıs 2018 - 11:22 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İstanbul'da yapılan olağanüstü zirvesinde açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'da Kudüs gündemiyle toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde bir konuşma yaptı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"BM Genel Kurulu'nda ABD'nin hukuk dışı kararına güçlü tepki gösterilmişti. Ancak ABD yönetimi uluslararası toplumun iradesini yok saymaktan vazgeçmedi. İsrail ise ABD'nin bu fütursuz tutumundan cesaret alarak, masun Filistinlileri soğukkanlı bir şekilde katletti.

İsrail'in insanlık suçuna en sert tepkiyi vermemiz gerekiyor. Filistin meselesinin çözümü için elimizi taşın altına koymalıyız. Zirve sonunda kabul edeceğimiz bildiride, Filistin davasının ve Kudüs'ün konumunu bir kez daha vurgulayacağız. Bu konuda birlik olmalı ve başka ülkelerin ABD'yi takip etmelerini engellemeliyiz. Bazı İİT üyelerinin dahi Filistin davasına sahip çıkmaması bizi üzüyor. Buna karşı da tedbirlerimizi almamız gerekiyor. 

İsrail'in işgal, şiddet ve zulüm politikalarının sona erme zamanı çoktan gelmiştir. İsrail askerlerinin hesap vermelerini sağlamalıyız. Zirve sonundaki bildiride Kudüs'ün tarihi statüsünün değiştirilmesine izin vermeyeceğimizi haykıracağız.

Filistinli kardeşlerimizin ekonomik olarak da desteklenmeleri gerekiyor. Filistinli mültecilerin geleceğe umutla bakmalarını sağlamalıyız. Tüm bu hususlara bildirimizde yer verdik sizlerin de katkılarıyla."

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • edy18 Mayıs 2018 16:27

    molla nasreddin büyüksün vallahi taa o günden bugünü anlatmışsın.heybe yok diye sağa sola kızdın ama ev'de ki kilim den yenisini diktin. bizimkilerin evinde kilim çoooook...

  • Tırsttık la...18 Mayıs 2018 13:11

    yılda 5 milyar dolar....sıkıysa tepkiyi ver...sen genede veriyomuş gibi yapmaya devam et...

  • bu dünyadan biri18 Mayıs 2018 11:39

    Bu toplantının daha önce yaptığınız toplantılardan bir farkı olacak mı? Savaşı savunduğumdan değil ama eskiden ülkeler arasındaki anlaşmazlıklar savaş yoluyla çözülürdü. Şimdi toplantı yoluyla çözülüyor. Tabi çözülmüyor, muş gibi yapılıyor. Benim bir önerim var haydi bundan sonra İsrail ve Abd malı kullanmayalım. Adam milliyetçiyim diyor elinde Amerikan sigarası, cep telefonu, mc donaldstan yemek yiyor sonra kahrolsun İsrail diyor. İnsan kadar komik bir canlı olamaz, kendimize baksak gülmekten katılmamız lazım. Hah hah ha neymiş kahrolsun İsrailmiş, elinde İphone la ha. Komikiz komik.

  • Yapmayın böyle 18 Mayıs 2018 11:38

    En sert tepkiyi verecektiniz madem neden israille olan anlaşmaları iptal etmediniz. Meclise önerge verildi Akp oyları ile bu önerge red edildi.