BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da askeri bölge yakınında patlama!----

İstanbul'da askeri bölge yakınında patlama!

İstanbul'da askeri bölge yakınında patlama!
12 Mayıs 2016 - 16:54 www.finansgundem.com

İstanbul Sancaktepe'de askeri alana yakın bir bölgede bir araç içinde patlama meydana geldi

İstanbul Sancaktepe'de askeri servis aracının geçişi sırasında park halindeki bir araçta patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamada 5'i asker 3'ü sivil olmak üzere 8 kişinin yaralandığını söyledi. Patlamanın bomba yüklü aracın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu meydana geldiği belirtiliyor. Askeri servis aracının geçişi sırasında gerçekleşen patlamanın etkisiyle cadde savaş alanına döndü...

Sancaktepe'de Kara Havacılık Alay Komutanlığı kışlasının 300 metre yakınında, Osmangazi Caddesi'nde park halinde bulunan araçta saat 16.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Askeri servis aracının geçişi sırasında gerçekleşen patlamanın etkisiyle cadde savaş alanına dönerken, İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamada 5'i asker 3'ü sivil olmak üzere 8 kişinin yaralandığını söyledi.

UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILDI
Patlamanın ardından güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Bomba İmha Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzman polisler de patlamanın meydana geldiği araçta inceleme başlattı. Olay yeri çevresindeki MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarının da incelendiği bildirildi. Patlamanın meydana geldiği bölgedeki bazı iş yerleri ve evlerin camları kırılırken, araçlar da hasar gördü.

Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, saldırı bomba yüklü aracın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu meydana geldi. Ortaya çıkan görüntülerde bir kişinin araçtan uzaklaştığı, kısa süre sonra da patlamanın yaşandığı görülüyor.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, İstanbul Sancaktepe'de, Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis aracının geçişi esnasında, teröristler tarafından park halindeki bir aracın patlatıldığı hatırlatıldı.

Saldırıda, iki askerin hafif yaralandığı, dört asker ile araç şoförünün ise kontrol amaçlı hastanede ayakta tedavi edildiği belirtilen açıklamada, "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." denildi.

VALİLİK: UZAKTAN PATLATILDI
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında park halindeki patlayıcı yüklü bir aracın uzaktan infilak ettirilmesi sonucu 5’i asker, 3’ü sivil olmak üzere sekiz vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılardan biri ağır, 7’sinin durumu ise hafif olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır" denildi.

Servis aracının 20-25 metre uzaktayken bombalı aracın patlaması daha büyük bir faciayı önledi.

SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan bir savcı, olay yerinde inceleme yapmak üzere görevlendirildi.

İlk belirlemelere göre, yol kenarında park halindeki araçta bulunan patlayıcının, askeri servis aracının geçişinin hemen sonrasında uzaktan kumandayla patlatıldığı öğrenildi. Terör saldırısında canlı bombaya ilişkin bir bulguya rastlanmadığı kaydedildi. Bu arada, polis helikopteri de olay yerinde havadan çalışmalara destek verdi.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TEDBİR ALINMALI12 Mayıs 2016 23:33

    ŞU ALIŞKANLIKLARI NE ZAMAN BIRAKACAĞIZ.ANLAŞILAN OKİ TERÖR SERVİS ARAÇLARINA SALDIRIYOR.HER GÜN SERVİZ ARAÇLARININ DÜZERGAHI VE KALKIŞ VERLERİNİN DEĞİŞMESİ GEREK