BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul iklim değişikliği mücadelesine hazırlanıyor----

İstanbul iklim değişikliği mücadelesine hazırlanıyor

İstanbul iklim değişikliği mücadelesine hazırlanıyor
09 Haziran 2020 - 15:57 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un iklim değişikliğiyle mücadelesinde bütün parametreleri hayata geçirmeye dönük yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

FINANSGUNDEM.COM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sabancı Üniversitesi CDP Türkiye İklim Değişikliği 10.Yıl Konferansı ve Ödül Törenine video konferans yöntemiyle katıldı.

Dünyayı ortak krizlerden nasıl korunacağına dair örnek günlerden geçildiğini, pandemi sürecinin herkesi sarstığını ifade eden İmamoğlu, hiçbir şeyin eskisi gibi devam edemeceğinin görüldüğünü belirtti. Doğa olan ilişkinin eskisi gibi sürdürülemeyeceğini, bu şekilde devam etmesi halinde insanlık ve dünya adına bunun bir felaket olacağını kaydeden İmamoğlu, şunları kaydetti:

“İklim değişikliği gibi bir gündem varsa ve böyle korkunç bir gündemi insanlık kendi eliyle yarattığıysa sözün bittiği yerdeyiz. Kendi yaşam alanımıza bu denli zarar veriyoruz. İnsanlık bu anlamda gerçekten haddini bilmek zorundadır. Evrendeki yerini yeniden konumlandırmak durumundadır. İnsanın, doğup, yaşadığı, ürettiği, kültürüyle yeni bir değer kattığı dünyanın varlığını tehdit etmeye asla haddi yoktur. Ölçüsüz isteklerimiz var, bunu bazen şehirlerde bazen ülkelerde yaşayabiliyoruz. Bu ölçüsüz istekler bazen kontrolsüz hırslarla birleşebiliyor. Geri dönülmez büyük tehditlerle, yaşadığımız alanları karşı karşıya getirebiliyoruz. Sınır tanımayan bir israf anlayışı, ölçüsüz tavırlar, doğal yaşamı alt üst eden yaklaşımlar, dünyanın kendi içinde var olan ahenkli uyumunu bozuyor. Buna hiçbir canlının hakkı yok. Pek çok kişi ya da kurum bunun önemini idrak edemiyor, hatta etmemekte de direnç gösteriyor.”

BEDELİNİ ÇOCUKLARIMIZ ÖDEYECEK

Doğaya karşı olan tavrının şansa bırakılmaması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, iklim değişikliğinin son derece somut karşılık verdiğini, tedbir alınmaması durumunda ağır bedeller ödeneceğini ifade etti.

Sıcaklığın artmasının, buzullar, okyanuslar veya deniz canlılarının yaşam alanlarında ciddi riskler yarattığını belirten İmamoğlu, iklim değişikliğinin bu hızla devam etmesi halinde dünyanın bilinen dünya olmaktan çıkacağını kaydetti. Doğada huzur bulunan güzelliklerden her gün biraz daha uzaklaşıldığını vurgulayan İmamoğlu, “Doğal hayatın kendine özgü uyumunu bozmanın ağır bedellerini de çocuklarımız ödeyecek. Biz aslında bu dünyada bir emanetçi olduğumuzu, ihanet etmeden bir sonraki nesillere bırakmak zorunda olduğumuz bilmek zorundayız. Pandemi sürecince bir sarsıldık ve gerçekten kendimize geldiğimizi en azından umut ediyorum” dedi.

Küresel çevre sorunlarıyla mücadeleye umutla bakmak için bir fırsat yakalandığına dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, salgın sürecinin insanlığın doğa karşısında birbirine muhtaç olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

VİZYON 2050

Akıl ve bilimin yol göstericiliğinin en kıymetli kılavuz olduğunu belirten İmamoğlu, “Pandemi sürecinin ortaya koyduğu dersleri iyi anlayıp gereğini yerine getirebilirsek, iklim değişikliği gibi küresel pek çok sorunu daha hızlı çözme konusunda büyük bir adım atmış oluruz” dedi. İstanbul’un iklim değişikliğiyle mücadelesinde bütün parametreleri hayata geçirmeye dönük yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. 

Saygı ve özenin kendisinin yöneticilik anlayışında önemli bir yer teşkil ettiğini ifade eden İmamoğlu, “2021 yılı sonuna kadar şehrimiz adına dünyanın iklim mücadelesindeki bütün parametreleri hayata geçirmeye dönük bir yol haritası açıklamayla ilgili bir taahhütte bulunduk. Buna dönük her hususta aslında adım atıyoruz şehrimizde. Biz İstanbul’da ama atık yönetimi olsun, ama çevreye duyarlılığıyla ilgili olsun, şehir planlamasıyla ilgili ciddi adımlarla ilgili olsun yoğun çalışma içerisindeyiz. Vizyon 2050 diye bir çalışma bölümümüz var. Bunu kamuoyuna açık bir şekilde yönetme hedefindeyiz. Buradaki yol haritamızın en önemli tanımı iklim değişikliğine dönük mücadele olacak” dedi.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)