BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul, finans merkezleri listesinde 13 sıra geriledi----

İstanbul, finans merkezleri listesinde 13 sıra geriledi

İstanbul, finans merkezleri listesinde 13 sıra geriledi
24 Mart 2023 - 12:36 www.finansgundem.com

İstanbul global finans merkezleri listesinde 13 sıra daha geriledi, New York ilk sıradaki yerini korudu

İstanbul, global finans merkezleri listesinde bu yıl da önceki yıl olduğu gibi 13 sıra birden gerileyerek, 90'ıncı sırada kendisine yer buldu.

Z/Yen Group'un Çin Kalkınma Enstitüsü(CDI) ile birlikte hazırladığı Global Finansal Merkezler Endeksi'ne göre, New York bu yıl da dünyanın bir numaralı finans merkezi oldu. Londra, New York'un ardından ikinci, Singapur üçüncü sıradaki yerini korudu. San Francisco dördüncü, Hong Kong beşinci sırada yer alarak, ilk beş sırayı tamamladı. İlk beş sırada geçen yıla göre bir değişiklik yaşanmadı.

Los Angeles ve Shanghai bu sene yer değiştirdi ve ilk 5 sıranın ardından geldiler. Chicago 12'inci sıradan 8'inci sıraya, Boston 14'üncü sıradan 9'uncu sıraya, Seul ise 11'inci sıradan 10'uncu sıraya çıkarak, ilk 10 sıradı oluşturdu. Böylece ilk 10'da 5 ABD şehri yer aldı.

İstanbul düşüşünü sürdürdü ve önceki yıl 13 sıra düşüşle 64'üncü sıradan 77'inci sıraya inerken, bu yıl da aynı seviyede düşüşle 90'ıncı sıraya indi.

Fintech sıralamasında New York liderliğini korurken onu San Francisco takip etti. Londra bir sıra yükselerek üçüncü ve Shenzhen de üç sıra yükselerek dördüncü oldu.

Kurum: İstanbul Finans Merkezi'ni nisan ayına bitiririz

 

İstanbul Finans Merkezi büyük teşviklerle açılıyor

 

İstanbul Finans Merkezi Kanunu TBMM'den geçti

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)