BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"İstanbul Finans Merkezi sektördeki istihdamı artıracak"----

"İstanbul Finans Merkezi sektördeki istihdamı artıracak"

İstanbul Finans Merkezi sektördeki istihdamı artıracak
18 Nisan 2023 - 10:06 www.finansgundem.com

İstanbul Finans Merkezi bankalar etabının açılmasıyla hem yerli hem de yabancı çeşitli banka ve finansal kuruluşların Merkez'de yer alması, bu durumun finansal sektördeki istihdamın artmasını sağlaması bekleniyor.

Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan İstanbul Finans Merkezi bankalar etabı açılarak hizmete girdi.

İstanbul Finans Merkezi bankalar etabının açılmasıyla hem yerli hem de yabancı çeşitli banka ve finansal kuruluşların Merkez'de yer alması, bu durumun finansal sektördeki istihdamın artmasını sağlaması bekleniyor.

Bankalar etabının açılmasıyla hem yerli hem de yabancı çeşitli banka ve finansal kuruluşların İstanbul Finans Merkezinde yer alması bekleniyor” diyen Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, “Bu durum, finansal sektördeki istihdamın artmasını sağlayacaktır. Ayrıca, yerli yatırımcıların finans sektörüne çekilmesine de katkıda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

“YABANCI YATIRIMCILAR İÇİN GÜVEN UNSURU ÖNEMLİ”

Dünyanın en büyük finans merkezleri arasında Londra ve New York’un yer aldığına vurgu yapan İstanbul Beykent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Batuhan Tufaner, “Yabancı yatırımcıların İstanbul Finans Merkezine çekilebilmesi için dünyadaki bu büyük Finans merkezleriyle rekabet etmesi gerekiyor. Bunun olabilmesi için ise çeşitli kriterlerin sağlanması gerekiyor. Yabancı finansal kuruluşların ve yatırımcının bir ülkeye girerken dikkat ettikleri ilk şey güven unsuru. Bununla birlikte, ülkenin makroekonomik göstergeleri de finansal piyasalar açısından son derece önemli. Yabancı yatırımlar Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin büyümesi için son derece önemli bir etken. Bu iki kriterin sağlanması halinde İFM, Türkiye ekonomisi açısından bir fırsat olacaktır” diye konuştu.

İstanbul, İFM ile Küresel Finans Merkezleri Endeksi'nde rekabete hazırlanıyor

 

Erdoğan: İstanbul Finans Merkezi, yeni bir finansal ekosistem oluşturacak

 

Bakan Kurum: Finans Kent'in maliyeti 65 milyar lira

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)