BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"İstanbul çürük"----

"İstanbul çürük"

İstanbul çürük
16 Ağustos 2013 - 10:56 www.finansgundem.com

AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki'den İstanbul'a çok kritik deprem uyarısı: "Yarın deprem olsa..."

Yarın, Türkiye’nin yakın geçmişte yaşadığı en büyük afetin, 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü... Büyük acıdan bu yana 14 yıl geçti. Habertürk, kurtardığı hayatlarla efsane olan AKUT’un Başkanı Nasuh Mahruki ile bu süreçte Türkiye’nin deprem konusunda yaptıklarını ve yapamadıklarını konuştu.
14 yıl önce 220 olan arama kurtarma personeli sayısının 10 binin üzerine çıktığını belirten Mahruki, ancak önlem alma konusunda bu gelişmenin yaşanmadığını ifade etti. Mahruki, şunları söyledi:
ÇOK ŞEY YAPMALI
Çok şey yapıldı ama yapmamız gerekenlerin çok azını yaptık. Afet Koordinasyon Merkezleri çok önemli. Van’da 100 enkaz yoktu, ancak 4 bin 800 arama-kurtarma personeli vardı.
İSTANBUL ÇÜRÜK
Öncelikle binaları sağlam yapmak gerekiyor. 2000 öncesinde yapılan binaların büyük bir kısmı çürük. Özellikle İstanbul’da mevcut yapı stoklarının yüzde 80’inin yeniden yapılması gerekiyor.
YARIN OLSA...
İnsanlar deprem konusunda bilinçlendi ancak önlem alma konusunda umursamaz davranıyor. İstanbul’da 50 bin civarında binanın yıkılacağını biliyorsak, burada yaşayan insanları hemen boşaltmak lazım. AKUT olarak her sene “Unutma, unutturma” mesajı veriyorduk. Bu sene ise “Yarın deprem olsa ne yapacaksınız?” diye soracağız. İnsanlar bu soruyu hep sormalı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)