BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİstanbul Başakşehir’de satılık evler rekora koşuyor----

İstanbul Başakşehir’de satılık evler rekora koşuyor

İstanbul Başakşehir’de satılık evler rekora koşuyor
16 Mart 2021 - 13:45 www.finansgundem.com

Satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Edirne, Bartın, Afyonkarahisar, Tekirdağ ve Van geldi. İstanbul'da satılık konutlarda Başakşehir ise rekora koşuyor

Hürriyet Emlak'ın ülke genelindeki verilerden oluşturduğu Şubat 2021 Emlak Endeksi verileri açıklandı. Emlak sektörünün son 1 ayda sergilediği performans göre, satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında %5 ila 15 arasındaki artış oranlarıyla Edirne, Bartın, Afyonkarahisar, Tekirdağ ve Van geldi. Son 1 yıldaki fiyat artışlarına bakıldığında ise %55 ile %70 arasındaki oranlarla Muğla, Sakarya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Diyarbakır başı çekti.

Şubat ayı içerisinde metrekare fiyatı en yüksek illerde ilk sırayı 7.015 TL ile Muğla aldı. Muğla'yı, 5.725 TL ile İstanbul, 4.385 TL ile İzmir ve 4.320 TL ile Antalya izledi.

5 büyük ilde yatırımcısına en çok Antalya kazandırdı

Verilerde 5 büyük ilde devam eden hareketlilik göze çarptı. Son 1 ayda 5 büyük il içinde yatırımcısına en çok kazandıran il Antalya oldu. Antalya'yı, İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa izledi.

Türkiye'nin yükselişe geçen ilçeleri

Emlak fiyatlarında yaşanan yükselişi gösteren endeks verileri, ilçelerdeki satılık konut fiyatlarındaki hareketliliği de ortaya koydu. Türkiye genelinde alıcısına son 1 ay içerisinde en çok kazandıran ilçelerin başında %13 ila 22 arasındaki değişimlerle İstanbul-Başakşehir, Giresun-Merkez, Antalya-Serik, İstanbul-Arnavutköy ve Osmaniye-Merkez geldi. Son 1 yıldaki fiyat artışlarına bakıldığında ise en yüksek artışlar %92 ila 123 arasındaki oranlarla İstanbul-Avcılar ve Sarıyer, Muğla-Fethiye ve Bodrum'da ve de İzmir-Foça'da dikkat çekti.

İstanbul'da satılık konutlarda Başakşehir rekora koşuyor

Şubat 2021 Endeks verilerine göre, İstanbul satılık konut piyasası son 1 ayda yükselişe geçti. İstanbul satılık konut piyasasında dikkat çeken ve son 1 ayda %8 ila 22 oranındaki yükselişin yaşandığı ilçeler ise Başakşehir, Arnavutköy, Avcılar, Beykoz ve Ümraniye oldu. Son 1 yıldaki fiyat artışlarına bakıldığında ise %79 ila 123 arasındaki oranlarla Avcılar, Sarıyer, Beykoz, Beşiktaş ve Üsküdar başı çekti.

Ankara'da satılık konutlardaki metrekare fiyat artışlarında Polatlı ilk sırada geliyor

Ankara, il genelinde yatırımcısına kazandırırken Ankara’nın ilçelerinde de son 1 ayda fiyatlar yükselmeye devam etti. Polatlı liste başında yer alırken Polatlı'yı Keçiören, Etimesgut, Mamak ve Altındağ takip etti. Son 1 yıldaki fiyat artışlarına bakıldığında ise %34 ile 90 arasındaki artışlarla Gölbaşı, Çankaya, Pursaklar, Sincan ve Keçiören dikkat çekti.

İzmir'de Güzelbahçe, satılık konut fiyatlarındaki yükselişle dikkat çekti

İzmir, her dönem olduğu gibi satılık konut piyasasındaki hareketliliğini geçtiğimiz 1 ay içinde de korumaya devam etti. Fiyatı en çok artan ilçelerin başında Güzelbahçe, Seferihisar, Urla, Kemalpaşa ve Çeşme geldi. Son 1 yıldaki fiyat artışlarına bakıldığında ise Foça, Urla, Çiğli, Seferihisar ve Menderes %55 ile 93 arasındaki yükseliş oranlarıyla dikkat çekti.

Antalya'nın Serik ilçesinde satılık konuta olan yatırım artıyor

Antalya satılık konut piyasasında son 1 ayda yaşanan yükselişle dikkat çeken ilk ilçe fiyatların %15 arttığı Serik oldu. Devamında yüzde 4 ile 8 arasındaki artışlarla Finike, Döşemealtı, Kaş ve Konyaaltı geldi. Son 1 yıldaki fiyat artışlarına bakıldığında ise %50 ile 85 arasındaki artışlarla dikkat çeken ilçeler Konyaaltı, Serik, Alanya, Muratpaşa ve Kepez oldu.

Bursa'nın şubat şampiyonu Mudanya oldu

Bursa'nın son 1 ayda fiyatı en çok artan ilçeleri yüzde 2 ile 8 arasındaki oranlarla Mudanya, Nilüfer, Orhangazi, Yıldırım ve Gemlik oldu. Son 1 yıldaki fiyat artışlarına bakıldığında ise %18 ile 55 oranındaki artışlarla Gemlik, Mudanya, Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım sıralandı.

Hazine'ye 1.2 milyar TL kaynak aktaracak proje

İnşaat sektöründe iflas dalgası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)