BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstanbul aşığı Fransız yazara nişan----

İstanbul aşığı Fransız yazara nişan

İstanbul aşığı Fransız yazara nişan
13 Kasım 2015 - 15:12 www.finansgundem.com

Gisele Durero–Köseoğlu, kitapları, edebi yazıları ve eğitim alanındaki çalışmaları dolayısıyla Fransa tarafından ödüllendirildi

FINANSGUNDEM.COM

32 yıldır Türkiye’ de yaşayan, İstanbul aşığı Fransız Yazar Gisele Durero–Köseoğlu’na kitapları, edebi yazıları ve eğitim alanındaki çalışmaları dolayısıyla Fransa tarafından “Palmes académiques” nişanı verildi. Fransa Başkonsolosu Bayan Muriel Domenach, Gisèle Durero-Köseoğlu’na “Palmes académiques” nişanı taltif töreni düzenledi.
Fransız Sarayı’nda adına düzenlenen törende bir konuşma yapan yazar, kitaplarında Türkiye’ yi sevdirmeyi, tanıtmayı ve ülkeler arasındaki dostluğu arttırmayı amaçladığını söyledi. İki kültür arasında bir köprü vazifesi gören Gisele Durero–Köseoğlu Fransızca edebiyat öğretmenliğine devam etmektedir.



Yazarın Türkiye, Fransa ve Yunanistan’ da yayımlanmış eserleri: La Trilogie d’Istanbul (İstanbul Üçlemesi),Fenêtres d’Istanbul(İstanbul’dan Pencereler) (2003), Grimoire d’Istanbul  (İstanbul’ da Bir El Yazması)(2006), Secrets d’Istanbul (Sır Dolu İstanbul) (2008),  La Sultane Mahpéri (Mahperi Hatun ) (2004-2011)  Mes Istamboulines (İstanbulin) (2010-2011), Janus Istanbul, (mars 2012), Un Roman de Turc Claude Farrare: L’Homme qui assassina( Katil Kim ) (2013) ve Sultane Gurdju (2015)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)