BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşsizlik başvuruları beklenenden az geriledi----

İşsizlik başvuruları beklenenden az geriledi

İşsizlik başvuruları beklenenden az geriledi
17 Ekim 2013 - 16:52 www.finansgundem.com

ABD'de işsizlik başvuruları geçtiğimiz haftada beklenenden az gerileyerek bu durum kriz etkilerinin giderilmesinin zaman alacağını işaret etti

ABD'de işsizlik başvuruları geçtiğimiz haftada beklenenden az gerilerken, bu durum ülkede hükümet kapanması etkilerinin giderilmesinin zaman alacağını işaret etti.
İşsizlik başvuruları geçtiğimiz 12 Ekim'de sona eren haftada, revize edilen bir önceki haftanın verisi 373,000'den 15,000 azalarak 358,000 oldu. Bloomberg anketine katılan 46 ekonomistin beklentileri 335,000'e düşüş olacağı yönündeydi.
ABD'de borç tavanını artıran ve hükümetin 2014 yılına kadar fonlanmasını sağlayan kanun Kongre'de dün gece kabul edilmesiyle binlerce federal çalışan işlerine geri dönerken, bu durumun ücretsiz izne çıkartılan federal olmayan çalışanların da geri çağırılmasına teşvik edebileceği düşünülüyor. Yine de, iş gücü piyasasının Washington'daki tartışmalarla işverenlerin beklemeye geçerek durumu takip etmeleriyle yavaşlamış olabileceği de ihtimaller arasında yer alıyor.
Pierpont Securities LLC şef ekonomistlerinden Stephen Stanley, verinin açıklanmasından önce yaptığı bir yorumda "Krizin ortasında olmasak bile, gelecekteki politikalara yönelik belirsizlik etkili oluyor" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)