BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrailli muhabir Mekke'ye girdi, kanalı özür diledi----

İsrailli muhabir Mekke'ye girdi, kanalı özür diledi

İsrailli muhabir Mekke'ye girdi, kanalı özür diledi
20 Temmuz 2022 - 17:27 www.finansgundem.com

İsrail'in ulusal televizyonu "Kanal 13", Twitter hesabından Arapça açıklama yaparak, gayrimüslimlerin girişi yasak olan Mekke'ye Yahudi muhabirinin girmesi sebebiyle özür diledi.

İsrail'in Kanal 13 televizyonu, muhabirinin Müslümanların kutsal şehri Mekke'ye girdiğinin ortaya çıkması üzerine özür diledi. Kanalın açıklamasında "Bu durum, gazeteciliğin özü olan gazetecilik merakı, her yere ve olaya ilk kaynaktan ulaşma çabasından kaynaklanmıştır" ifadeleri yer aldı.

'Gazetecilik yapmak için şehre girdi'

Muhabirin Mekke'ye girmesinin "İslam dünyasının ve Suudi Arabistan Krallığı'nın duygularını zedeleme amacı taşımadığı" söylenen açıklamada şunlar kaydedildi:

Kanal 13 olarak, bu ziyaretten ötürü üzülen herkese özürlerimizi ve üzüntülerimizi iletiyoruz. Bu durum, gazeteciliğin özü olan gazetecilik merakı, her yere ve olaya ilk kaynaktan ulaşma çabasından kaynaklanmıştır.

Muhabir Gil Tamari'nin gazetecilik için Mekke'ye girdiği belirtilen açıklamada, "önemli yerlerin ilk kaynaktan bilinmesi ve tanınmasının amaçlandığı" ifade edildi.

"Tüm dinlere saygı" vurgusu

Haberlerinin "tüm dinlere saygı" temelinde yapıldığını savunan Kanal 13, farklı dinlere mensup olanların birbirini tanıması ve hoşgörünün önemine değindi.

Kanal 13 muhabiri Tamari'nin gayrimüslimlerin girişi yasak olan Mekke'ye girdiği görüntülerin yanı sıra Arafat'ta fotoğraf çektirdiğinin ortaya çıkması tepki yaratmıştı.

Netanyahu'dan Mekke vaadi!

 

Filistin Başbakanı'ndan ABD'ye: İsrail’e baskı yapın

 

Hamas: İsrail bedel ödeyecekse esir takasına hazırız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)