BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrailli lider Lapid: Netanyahu ile görüştükten sonra endişelerim arttı----

İsrailli lider Lapid: Netanyahu ile görüştükten sonra endişelerim arttı

İsrailli lider Lapid: Netanyahu ile görüştükten sonra endişelerim arttı
09 Nisan 2023 - 22:47 www.finansgundem.com

Eski İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu ile ülkedeki son gelişmeler ve yaşanan olaylar hakkında görüştü. Lapid, "Netanyahu, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'e verilen yetkileri geri çekmelidir.'' ifadesini kullandı

İsrail'de ana muhalefet partisi "Gelecek Var" lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu ile ülkedeki son gelişmeler ve yaşanan olaylar hakkında yaptığı görüşmenin ardından "daha endişeli" hale geldiğini söyledi.

Lapid'in Tel Aviv'de Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısı, Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde yayınlandı.

Lapid, İsrail'deki son olaylardan endişe duyduğunu, ancak Netanyahu ile görüşmesinin ardından "daha fazla endişelendiğini" kaydetti.

Lapid, konuşmasında "Netanyahu, hükümetinin işleri kontrol edemediğini ve güvenilemeyeceğini kabul etmeli." ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa baskını ile ilgili eleştirilerde bulunan Lapid ayrıca, "Netanyahu, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'e verilen yetkileri geri çekmelidir. Ben-Gvir gibi bir TikTok palyaçosu, Tapınak Dağı gibi bir yeri yönetemez." şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombası, kauçuk kaplı mermi ve coplarla orantısız güç kullanarak iki gün üst üste müdahale etmesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilimi tırmandırmış, olayların çıkmasına yol açmıştı.

İsrail'in Mescid-i Aksa baskınıyla bölgede 4 Nisan'da başlayan gerilim, 7 Nisan Cuma gecesinin ilk saatlerinde İsrail'den Gazze ve Lübnan'a düzenlenen saldırılarla daha da tırmanmıştı. Buna karşılık Gazze'den de İsrail yönüne roketler fırlatılmıştı.

İsrail Harem-i İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı

İsrail, Gazze'deki sınır kapıları 12 Nisan'a kadar açmayacak

İsrail'de yükselen tansiyona rağmen "yargı reformu" protestoları devam ediyor

Lübnan İsrail'i BMGK'ya şikayet etti

İsrail polisi Tel Aviv'deki olaya ilişkin açıklamasını değiştirdi

İsrail'den Gazze ve Lübnan açıklaması

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)