BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrailli ekonomistlerden "ülke ekonomisi için harekete geçme" çağrısı----

İsrailli ekonomistlerden "ülke ekonomisi için harekete geçme" çağrısı

İsrailli ekonomistlerden ülke ekonomisi için harekete geçme çağrısı
30 Ekim 2023 - 15:18 www.finansgundem.com

İsrailli ekonomistler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, "krizin boyutunun farkında olmadıklarını" savundu

İsrailli 300 ekonomist, ülke ekonomisinin acil eylem planı gerektiren zor bir dönemden geçtiği kousunda Başbakan Binyamin Netanyahu ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'i uyardı.

İsrail'de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesine göre, aralarında eski İsrail Merkez Bankası Başkanı, eski banka denetçileri, Nobel ödüllü profesör, Maliye Bakanlığı eski üst düzey yetkililerinin yer aldığı 300 ekonomist Netanyahu ile Smotrich'e ekonominin durumuna ilişkin mesaj gönderdi.

Yetkililerin, ülke ekonomisinin karşı karşıya olduğu krizin boyutunun farkında olmadıklarını vurgulayan ekonomistler, "İsrail ekonomisi zor bir dönemle karşı karşıya. Büyük hasarı önlemek için derhal önlemler alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Savaş için gerekli olmayan tüm faaliyetlerin finansmanının derhal durdurulmasına, ekonominin yeniden inşa edilmesine ihtiyaç duyulduğu kaydedilen mesajda, mevcut tasarrufların İsrail ekonomisine zarar vereceği, farklı tasarrufların gerektiği aktarıldı.

Mesajda, şu ifadelere yer verildi:

İsrail devletinin aldığı ağır darbe, ulusal öncelikler sıralamasında köklü bir değişikliği, bütçenin savaşın zararlarını gidermek, mağdurlara yardım etmek ve ekonomiyi canlandırmak için aktarılmasını gerektiriyor.

Savaştan sonra harcamaların on milyarlarca şekeli bulabileceği aktarılan mesajda, Başbakan ve Maliye Bakanı, 2023 bütçesindeki tüm harcama kalemlerini bir an önce gözden geçirmeye çağrıldı.

İsrail Maliye Bakanlığı, dün saldırılardan etkilenen işverenler ve işçiler için yeni bir yardım planı yayımlamıştı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.31 Ekim 2023 14:39

    YERYÜZÜNDE HİÇBİR MÜSLÜMAN ÜLKE İSRAİL'DE ÜRETİLEN ÜRÜN SİLAH HİZMET SATIN ALMASIN MAL ÜRÜN DE SATMASIN NE BU VAHŞET YAHU