BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail'den Türkiye'ye 'Gazze jesti' iddiası----

İsrail'den Türkiye'ye 'Gazze jesti' iddiası

İsrail'den Türkiye'ye 'Gazze jesti' iddiası
03 Mayıs 2016 - 13:38 www.finansgundem.com

İsrail'in, "Türkiye'ye jest" yapmak amacıyla Gazze'ye çimento girişine yeniden izin vereceği iddia edildi.

İsrail resmi radyosunun haberine göre, İsrail hükümeti özel sektör tarafından kullanılmak üzere Gazze Şeridi'ne çimento girişine önümüzdeki günlerde yeniden izin vermeye başlayacak.  Güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberde, söz konusu kararın "Türkiye'ye jest olsun" diye alındığı ileri sürüldü. 

Haberde ayrıca İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için yapılan görüşmelerin devam ettiği ve Ankara'nın Gazze ablukasının kaldırılmasını sağlamaya çalıştığı öne sürüldü. İsrail, Hamas'ın askeri amaçlarda kullandığını gerekçe göstererek, 3 Nisan'da Gazze'deki özel sektör için bölgeye çimento girişini durdurduğunu açıklamıştı.

Birlemiş Milletler (BM), İsrail ve Filistin arasında yapılan görüşmeler sonucu 8 Ekim'de Gazze'nin imarı için inşaat malzemelerinin BM'ye bağlı ekiplerin gözetiminde girmesi konusunda anlaşma sağlanmıştı. Anlaşma, inşaat malzemelerinin, binaların onarımı dışında farklı amaçlar için kullanılmayacağının garanti altına alınmasını ve dağıtımın uluslararası gözlemcilerin denetiminde yapılmasını öngörüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)