BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsrail Merkez'e başkan arıyor----

İsrail Merkez'e başkan arıyor

İsrail Merkez'e başkan arıyor
04 Ağustos 2013 - 11:56 www.finansgundem.com

İsrail Merkez Bankası Başkanlığı için adı geçen adaylardan ikisi de son bir hafta içinde adaylıktan geri çekilince arayışlar yeniden başladı...

İsrail'de merkez bankası liderliği için Stanley Fischer'in yerini doldurması ümit edilen adaylardan ikincisi de son bir hafta içinde geri çekildi. 
Bank Hapoalim Ltd. ekonomi departmanı başkanı Leonardo Leiderman, dün başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre merkez bankası başkanlığı adaylığını geri çekti. 
Leiderman son bir haftada bu görevi reddeden ikinci aday oldu. Öte yandan, Başbakan Netanyahu'nun Leiderman ismini banka başkanlığı için zikretmesi bu görevi geçici olarak yürüten Karnit Flug'un istifa etmesine neden oldu. 
Daha önce 29 Temmuz'da bu görev için adaylığını geri çektiğini açıklayan Jacob Frenkel, seçim sürecinin "çok zehirleyici" olduğunu açıklamıştı. Yeni bir başkan bulununcaya kadar Flug'un görevine devam edeceğini açıklandı. 
Kudüs'te bulunan Hebrew University siyasal bilimler profesörü Abraham Diskin, "Bu Netanyahu için büyük bir utanç. Yerel siyasal düşüş her ne kadar sınırlı kalacak gibi görünse de uluslararası siyasi arenada Başbakan'ın ekonomiyi nasıl yönettiğine dair soru işaretleri yükselecektir" yorumunu yaptı. 
Bu arada İsrail Şekeli, dolar karşısında çok değişmeyerek 2 Ağustos'ta 3.5668'den kapandı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)