BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail halkı silahlanıyor----

İsrail halkı silahlanıyor

İsrail halkı silahlanıyor
12 Aralık 2023 - 01:40 www.finansgundem.com

Ulusal Güvenlik Bakanlığı, komisyona sunduğu verilerde, 7 Ekim - 8 Aralık tarihleri arasında 250 bin ateşli silah taşıma ruhsatı başvurusu aldıklarını kaydetti

İsrail'de 7 Ekim sonrasında silah taşıma ruhsatı için on binlerce başvuru yapıldı. Başvuruların büyük bir kısmı onaylanırken muhalefet partisi "ruhsat verilen silahların bir gün kendilerini hedef alacağına" dikkati çekti.

İsrail Parlamentosu, Ulusal Parlamento Güvenlik Komisyonu oturumundaki görüşmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ulusal Güvenlik Bakanlığı, komisyona sunduğu verilerde, 7 Ekim - 8 Aralık tarihleri arasında 250 bin ateşli silah taşıma ruhsatı başvurusu aldıklarını kaydetti.

REDDEDİLEN BAŞVURU SAYISI YİRMİ BİN

Gerekli incelemelerin ardından 33 bin başvurunun onaylandığı, 20 bin başvurunun reddedildiği ve 53 bin kişiye de şartlı onay verildiği belirtildi.

Yahudi Gücü Partisi'nden aşırı sağcı milletvekili Zvika Fogel, komisyonda yaptığı konuşmada, "Ülke genelinde çeşitli cephelerde hala savaş halinde" olduklarını kaydetti.

Fogel, silah ruhsatı başvurularındaki artışı, "İsrail Devleti tümüyle tek bir cepheden ibarettir. İsrail vatandaşları, kendilerini ve ailelerini korumanın zorunlu olduğunu hissediyor" şeklinde yorumladı.

MUHALEFET UYARDI

Muhalefetteki Gelecek Var Partisi Milletvekili Merav Ben Ari ise, İsrail vatandaşları arasında silah taşımanın yaygınlaşmasının endişe verici olduğunu ifade ederek, "ruhsat verilen silahların bir gün kendilerini hedef alacağı" uyarısında bulundu.

İsrail'in Gazze saldırılarının silah ruhsatı başvurularında keskin yükselişe yol açtığının altını çizen Ben Ari, savaş bittiğinde silahlı tehdit ve cinayetlerde yaşanacak artıştan endişe duyduklarını vurguladı.

Aynı partiden milletvekili olan Naur Shiri de, hukuk devletinde sürücü belgesi almanın silah ruhsatı çıkarmaktan daha zor olduğuna dikkati çekerek , "Şiddetle mücadele, güvenlik güçlerinin tekelinde olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

SİLAHLANDIRMA KAMPANYASI

İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e karşı düzenlediği saldırılar ve İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden İsrail saldırılarının ardından, Yahudi siviller ve yerleşimcileri silahlandırma kampanyası başlatmıştı.

Ben-Gvir, ateşli silahlar ve silah ruhsatı edinme şartları ve prosedürlerini büyük ölçüde kolaylaştırdıklarını ve on binlerce İsrailli sivili silahlandırdıklarını duyurmuştu.

Ulusal Güvenlik Bakanlığına bağlı Ateşli Silahlar Şube Müdürü Yisrael Avisher de, Ben-Gvir'in kriter gözetmeden İsrailli sivillere silah dağıtma politikasına tepki göstererek istifa etmişti.

İsrail'de muhalefetten Netanyahu'ya sert tepki: Dünyanın güvenini kaybetti

 

Rusya'dan İsrail-Filistin çatışmasına net yorum

 

İsrail, Şam'ı vurdu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)