BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail, Fas’da diplomatik misyonunu güçlendirmeye devam ediyor----

İsrail, Fas’da diplomatik misyonunu güçlendirmeye devam ediyor

İsrail, Fas’da diplomatik misyonunu güçlendirmeye devam ediyor
12 Mart 2022 - 06:59 www.finansgundem.com

İsrail Dışişleri Bakanlığı, iki ülke arasında yapılan ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının ardından Fas’ta açtığı diplomatik misyon şefliğine Dorit Avidani’yi konsolos olarak atadı.

İsrail’in Rabat’taki Diplomatik Misyon Şefi Yardımcısı Eyal David yaptığı açıklamada, Avidani’nin konsolos olarak atandığını duyurdu.

Açıklamada, Avidani’nin 30 yıllık meslek tecrübesine vurgu yapan David, “Fas'taki İsrail İrtibat Bürosu'nda Konsolosluk ve İdari İşler Başkanlığı görevine atanan Dorit Avidani'yi tebrik ederiz. İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndaki 30 yıllık tecrübesi sayesinde yeni görevinde çok başarılı olacak” dedi.

Fas makamlarından söz konusu atamaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tel Aviv yönetimi, Ocak 2021’de İsrail'in eski Kahire Büyükelçisi David Govrin'in Fas'a geçici misyon şefi olarak atandığını duyurmuştu. Ağustos 2021’de de İsrail'in Fas'taki diplomatik temsilciliği açılırken, Govrin de Ekim 2021’de resmen Rabat Büyükelçiliğine getirilmişti.

Fas-İsrail ilişkilerinde normalleşme

Rabat ile Tel Aviv arasındaki düşük düzeyli ilişkiler, 1993'te Filistinliler ile İsrail arasında imzalanan Oslo Anlaşması'nın ardından başlamış ancak 2000'de İkinci İntifada sırasında Fas bu ilişkileri durdurmuştu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 10 Aralık 2020'de Fas ve İsrail'in tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya vardığını ve Batı Sahra'da Fas'ın hakimiyetini tanıdıklarına dair bir bildirge imzaladığını duyurmuştu.

İş birliği anlaşmaları imzalandı

Fas Kralı 6. Muhammed de İsrail ile ilişkilerin "en yakın zamanda" kurulacağını açıklamıştı.

İsrail ile Fas, 22 Aralık 2020'de diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında 4 anlaşma imzalamıştı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın 24-25 Kasım 2021'de Fas'a gerçekleştirdiği ziyarette de iki ülke arasında istihbarat, savunma sanayi, güvenlik ve eğitim gibi alanlarda iş birliği mutabakat zaptı imzalanmıştı.

İsrail'den 'aile birleşimi' yasağını uzatma kararı

 

Erdoğan: İsrail'le ticaret hacmimizi 10 miyar dolara çıkaracağız

 

İsrail ve Rusya arasında kritik görüşme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)