BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail 4 bin konutluk projeyi onayladı----

İsrail 4 bin konutluk projeyi onayladı

İsrail 4 bin konutluk projeyi onayladı
08 Şubat 2017 - 07:16 www.finansgundem.com

İsrail yönetimi Gazze’yi bombalarken Batı Şeria’da da 4 bin konutluk yerleşim birimini meşrulaştıracak yasa tasarısını onayladı

ABD Başkanı Donald Trump'tan destek alan İsrail yönetimi, Batı Şeria'da 4 bin konutluk yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısını onayladı. Oylama sırasında İngiltere'deki temaslarından dönen İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, yasa hakkında ABD'yi bilgilendirdiğini açıkladı. Trump, ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyarak kutsal kentin Yahudileştirilmesine de destek veriyor. Batı Şeria'dan sonra Kudüs'te de benzer adımlar atılmasından endişe ediliyor.

TOPRAĞIN YÜZDE 62'Sİ

Yeni yasa, İsrail'e Filistinlilerin tapulu arazilerine el koyma hakkı veriyor. Yasa, tapulu arazilere bilinmeden inşa edilen yerleşimlerin yanı sıra, İsrail'in izniyle inşa edilmiş olanları da kapsıyor. İsrail meclisindeki (Knesset) Arap milletvekillerinden İsavi Fireyc, “Netanyahu hükümeti, tüm ahmaklığıyla İsrail'i ırkçı bir devlete dönüştürmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı. Fireyc, yasanın ayrıca Batı Şeria'nın yüzde 62'sine tekabül eden bir alanı da “işgal” manasına geldiğini aktardı.

SÖMÜRGE POLİTİKASI

Yasa tasarısını kınayan Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, “Yerleşim virüsünün her türlüsüyle mücadele etmek için kapsamlı, stratejik ve milli bir projenin hayata geçirilmesi” çağrısı yaptı. Açıklamada, “Filistin topraklarında inşa edilen Yahudi yerleşim birimlerinin Knesset tarafından onaylanması, meşru değildir. Bu onay İsrail'in, Filistinlileri topraklarından kovmayı hedefleyen işgal ve sömürge politikalarını sürdürdüğünü teyit ediyor” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM ŞANSI YOK

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), yaptığı açıklamada, “İsrail'in yerleşim girişimi, barışı ve iki devletli çözüm fırsatını baltalıyor” dedi. FKÖ, yasanın 'İsrail devletinin siyasi çözüme yönelik tüm çabaları yok etme isteğini' ortaya koyduğunu da ifade etti.

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Türk Dışişleri Bakanlığı, Filistinlilerin özel mülkleri üzerine inşa edilmiş 4 bin konutluk çeşitli yerleşimlere onay veren yasayı kabul edilmesini şiddetle kınadı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “İsrail parlamentosunun Filistinlilerin özel mülkleri üzerine inşa edilmiş toplam 4 bin konuttan müteşekkil çeşitli yerleşimlere onay veren yasayı kabul etmesini şiddetle kınıyoruz” ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)