BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİspanyol bankasından Credit Suisse’e transfer atağı----

İspanyol bankasından Credit Suisse’e transfer atağı

İspanyol bankasından Credit Suisse’e transfer atağı
28 Temmuz 2023 - 16:19 www.finansgundem.com

Credit Suisse’in UBS tarafından satın alınmasını fırsat bilen Santender bankanın kıdemli isimlerini birer birer kadrosuna katıyor. İspanyol bankası Credit Suisse’in kıdemli sözleşme uzmanı Francesco Bedina’yı transfer etti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse sadece geçen yıl katılan kıdemli bir sözleşme bankacısı İspanyol bankası Santender’e katılmak için İsviçre bankasından istifa etti.

Financial News’in haberine göre Credit Suisse’ten istifa eden Francesco Bedina, Santender’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) biriminde enerji sözleşmeleri ekibine liderlik etmeye hazırlanıyor.

Bedina geçen yılın ocak ayında Credit Suisse’in EMEA birimindeki enerji ve altyapı bankacılığı ekibine grup başkanı olarak atanmıştı. Kıdemli bankacı daha önce Guggenheim Partners’ta kıdemli bir genel müdürdü. Bedina ayrıca daha önceden UBS’teki 12 yıllık görev süresince üst düzey pozisyonlarda rol almıştı.

Mart ayındaki bankacılık krizi sırasında UBS’in Credit Suisse’i satın almasıyla ve Wall Street’te Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi birçok bankada gerçekleştirilen işten çıkarmalarla birlikte binlerce bankacı işsiz kaldı. İspanyol bankası Santender ise bankacılık piyasasındaki bu değişim sürecinden zemin kazanmayı hedefleyerek İngiltere ve ABD’deki kıdemli sözleşme uzmanlarından bir ekip inşa etmeyi hedefliyor.

Credit Suisse ve Santender sözcüleri konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Credit Suisse mart ayındaki İsviçre hükümetinin zoruyla gerçekleştirilen satılma sürecinden itibaren 120 kadar kıdemli bankacısını kaybetti. Citi, Deutsche Bank ve Santender, İsviçre bankasından ayrılan kıdemli isimleri işe alma konusunda en aktif bankalar olarak öne çıktı.

FN haberine göre, Santender daha önce Goldman Sachs ve Credit Suisse’ten kadrosuna kattığı 20 ila 30 kıdemli bankacıyla İngiltere yapılanmasını geliştirdi. Uluslararası haber ajanslarından paylaşılan bilgilere göre İspanyol bankası küresel çapta 150 yatırım bankacısını işe almayı hedefliyor.

Banka yılın başından bu yana İngiltere’de kurumsal finans başkanı olarak Brian O’Keefe’yi ve sponsorluk ekibinin başkanı olarak kıdemli bankacı Govind Shanbogue’u görevlendirdi. İki bankacı da Goldman Sachs’tan ayrılarak Santender’e katıldı. Bankanın genel müdürlüğü pozisyonuna ise Credit Suisse’ten katılan Oliver Tucker getirildi.

Bankanın yenilenebilir enerji, teknoloji, medya ve telekom, tüketici, sağlık ve hizmet sektörlerinde genişlemeye odaklandığı belirtiliyor. Santender’in önümüzdeki günlerde de sağlık ve hizmet sektörlerinde kıdemli bankacıları işe alması bekleniyor.

Santander ayrıca, Credit Suisse'in ABD’deki üst düzey bankacılarını da işe almayı hedefliyor. Credit Suisse M&A (Birleşme ve Devralmalar) Başkanı Steve Geller ve Küresel Hisse Senetleri ve Borç Sermaye Piyasaları Başkanı David Hermer gibi yaklaşık bir düzine bankacının Santender’e katılmak üzere olduğu belirtiliyor.

Yerel bankalar 'diyete' başladı

 

BNP Paribas’dan yıldız transferi

 

UBS: Credit Suisse'in devralımı tamamlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)