BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya'da günde 400 bin litre süt çöpe gidecek----

İspanya'da günde 400 bin litre süt çöpe gidecek

İspanya'da günde 400 bin litre süt çöpe gidecek
04 Mayıs 2023 - 00:58 www.finansgundem.com

İspanya'da süt alım fiyatına tepki gösteren işletmeler sütlerini dökme eylemi başlattı. "Ben sütümü döküyorum" adı verilen eylemler sonucu günde 400 bin litre sütün çöpe döküleceği savunuldu

İspanya'da süt üreticileri, en büyük alıcıları olan Fransız markası Lactalis-Puleva şirketinin litre başına 9 sent düşürme girişimini protesto etmek için "Ben sütümü döküyorum" eylemi başlattı.

Süt üreticileri derneklerinin sosyal medya aracılığıyla başlattıkları "Ben sütümü döküyorum" eylemine özellikle ülkenin güneyinde Endülüs bölgesindeki küçük işletmeler büyük destek verdi.

AYDA 20 BİN EUROLUK ZARAR

Hayvancılık sektörü çalışanları ve çiftçilerin bağlı olduğu COAG adlı örgütten yapılan açıklamada, Lactalis-Puleva şirketinin sütte litre başına 9 sent daha az ödeme girişiminin sektördeki bir işletme için ayda 20 bin euroluk zarara yol açacağını iddia etti.

Eyleme şimdiden 150'den fazla işletmenin katıldığını duyuran süt üreticileri, "Puleva, bizi sütümüzü dökmeye zorluyor. Çünkü, düşük fiyata alım yapılmasına olanak sağlayacak yeni bir sözleşmeyi bize imzalatmak için satın alımları azalttı. Artık yeter." açıklamasında bulundu.

GÜNDE 400 BİN LİTRE SÜT ÇÖPE GİDECEK

Mevcut durumda süt üreticilerine ödenen litre başına fiyatın 32 sent olduğunu, oysa sektörün maliyet artışından dolayı 40 sent talep ettiğini kaydeden işletmeler, eyleme katılımın böyle devam etmesi halinde günde 400 bin litre sütün çöpe atılacağını savundu.

İspanya'da 1 yılı aşkın bir süredir sektörlerinin çok zorda olduğunu ileri süren ve önlem alınmasını isteyen süt üreticilerinin eylemleri sosyal medyada oldukça yankı buldu.

Et ve Süt Kurumu fiyatları düşürmek için harekete geçti!

 

Süt üreticilerinden 'ithalat kapatılsın' çağrısı

 

İspanya'da enflasyon yeniden yükselişe geçti

 

İspanya'yı kuraklık vurdu: 161 yıllık sulama kanalı devre dışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)