BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİspanya Ekonomi Bakanı: Çin'i görmezden gelemeyiz----

İspanya Ekonomi Bakanı: Çin'i görmezden gelemeyiz

İspanya Ekonomi Bakanı: Çin'i görmezden gelemeyiz
11 Nisan 2023 - 19:34 www.finansgundem.com

Küresel pazar dengesinin zarar görmesinin herkesin kaybedeceği bir senaryo olduğunu ifade eden İspanya Ekonomi Bakanı Calvino, "Çin'e sırtımızı dönemeyiz. Görmezden gelemeyiz" dedi

İspanya Ekonomi Bakanı Nadia Calvino, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Çin ziyaretinin ardından dünya gündeminin yoğunlaştığı Pekin-Avrupa ilişkileriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Avrupa'nın Çin'in Ukrayna'daki savaşı sona erdirmeye ve düşük gelirli ülkelerin borçlarını hafifletmeye yardımcı olabilecek önemli bir ticaret ortağı olduğunu belirten Calvino, Çin'in önemli jeopolitik oyuncu rolünü görmezden gelemeyeceklerini söyledi.

"YAPICI BİR ŞEKİLDE HAREKETE GEÇMELİYİZ"

Washington'da Atlantik Konseyi etkinliğinde konuşan İspanyol Bakan, "Çin'e öylece sırtımızı dönüp onu görmezden gelmeye çalışamayız. Ukrayna'daki savaşı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmek ve herkesin kaybedeceği küresel pazar parçalanmasını önlemek için yapıcı bir şekilde harekete geçmelerini sağlamakta ortak bir çıkarımız olduğunu düşünüyorum" dedi.

Dünya Bankası ve IMF toplantılarında gelişmekte olan ülkeler için borç hafifletme sürecini hızlandıracak adımlar tartışılırken, Calvino ayrıca Çin'in sürece daha fazla dahil olması çağrısında bulundu.

Çin'den üst düzey yetkililer, üç yıl sonra Washington toplantılarına yeniden katılacak.

IMF, Türkiye için büyüme tahminini revize etti

 

Çin'de TÜFE ve ÜFE düştü

 

İspanya'da istihdam rekoru

 

İspanya'da enflasyon düşüşe geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)