BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİspanya'da enflasyon düşüşe geçti----

İspanya'da enflasyon düşüşe geçti

İspanya'da enflasyon düşüşe geçti
30 Mart 2023 - 13:27 www.finansgundem.com

İspanya'da mart enflasyonu yüzde 3,3 olarak açıklandı. INE, enflasyonda son iki aydır art arda görülen yükselişin mart ayında düşüşe geçtiğini duyurdu

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE) mart ayı enflasyon oranını yüzde 3,3 olarak açıkladı.

INE, enflasyonda son iki aydır art arda görülen yükselişin mart ayında düşüşe geçtiğini duyurdu.

Verilere göre, mart ayı enflasyonunun yıllık 2,5, bir ay öncesine göre ise 2,7 puan düşüş kaydederek, yüzde 3,3 olduğu bildirildi.

Elektrik ve akaryakıt fiyatlarındaki düşüşle bağlantılı olan mart ayında tespit edilen enflasyondaki gerilemenin Ağustos 2021'den bu yana aylık en düşük enflasyon oranı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Çekirdek enflasyonun ise çok az bir gerilemeyle martta yüzde 7,5'e düştüğü belirtildi.

Şubat ayında çekirdek enflasyon yüzde 7,6 idi.

INE, şubat ayında yüzde 16,6 ile rekor seviyeye çıkan gıda fiyatlarındaki artışın mart ayında ne düzeyde olduğunu ise iki hafta sonra açıklayacak.

Ekonomi Bakanlığından mart ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili yapılan değerlendirmede, bir yıl öncesine göre yaklaşık 3 puanlık düşüş yaşandığına ve çekirdek enflasyonun eylül 2022'den bu yana ilk defa gerilediğine dikkati çekildi.

Bakanlık, "İspanya ve Portekiz'in gaz fiyatlarını sabitleyen çözümü ve alınan diğer önlemler sayesinde elektrik fiyatlarındaki düşüş, İspanya'daki enflasyonun Avrupa'nın en düşükleri arasında yer almasında kilit bir rol oynadı. Bu düşük enflasyon, karmaşık uluslararası ekonomik durumda bile, pazar payındaki kazanımlar, mal ve hizmet ihracatındaki artışla kanıtlandığı gibi, İspanyol şirketlerinin rekabet edebilirliğini de destekliyor." açıklamasında bulundu.

Ekonomi Bakanı Nadia Calvino da dün mecliste yaptığı konuşmada, AB fonları sayesinde İspanya'nın pozitif büyüme perspektifinde olduğunu vurgulayarak, "Geçen yıl 5 ayda enflasyonu 5 puan düşürmeyi başardık ve kendimizi Avrupa'nın en düşük enflasyona sahip ülkeleri arasına yerleştirdik." demişti.

İspanya'da her 100 aileden 8'i kirasını zamanında ödeyemiyor

 

İspanya'da gıda ürünlerindeki fiyat artışında rekor

 

İspanya'ya dış satımda en fazla ihracat artışı kimya sektöründe

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)