BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİskoçya'nın eski başbakanına gözaltı şoku----

İskoçya'nın eski başbakanına gözaltı şoku

İskoçya'nın eski başbakanına gözaltı şoku
11 Haziran 2023 - 18:20 www.finansgundem.com

İskoçya Ulusal Partisi'nde kriz derinleşiyor. Partiye finansman soruşturmasında eski İskoçya Başbakanı Sturgeon da göz altına alındı

Eski İskoçya Başbakan Nicola Sturgeon, liderliğinden ayrıldığı iktidar partisi SNP'nin finansmanı ve mali durumuyla ilgili devam eden soruşturmayla bağlantılı olarak gözaltına alındı. Polis, 52 yaşındaki bir kadının şüpheli olarak gözaltına alındığını ve dedektifler tarafından sorgulanmakta olduğunu doğruladı.

Nisanda memurlar, Sturgeon'un evini ve partinin Edinburgh'daki genel merkezini aramıştı. Sturgeon'ın eşi ve partinin eski teşkilat başkanı Peter Murrell, gözaltına alınmasının ardından serbest kalmış, ardından SNP mali işler sorumlusu Colin Beattie gözaltına alınıp herhangi bir suçlama olmaksızın serbest bırakılmıştı.

Şüpheli muamelesi yapılıp yasal olarak tanımlanan 12 saate kadar sorgulama süresi boyunca gözaltında tutulan Murrell ve Beattie'nin serbest bırakılmalarının ardından soruşturulmaları devam etti.
Murrell'in annesinin Dunfermline'daki evinin dışında lüks bir karavana polis tarafından el konuldu.

2016 tarihli İskoçya Ceza Adaleti Yasası uyarınca, polis bir şüpheliyi daha fazla soruşturma için serbest bırakabilir, ancak daha sonraki bir tarihte yeniden gözaltına alabilir.

Nicola Sturgeon'un 8 yıllık başbakanlıktan sonra 15 Şubat'ta "Kafamda ve kalbimde bunun doğru zaman olduğunu biliyorum" diyerek istifasını açıklaması bölgede şok etkisi yaratmıştı.


İskoçya Başbakanlığına gelen ilk kadın, en uzun süre görev yapan İskoçya hükümeti başı olan Sturgeon, istifasının, toplumsal cinsiyet reformları, trans mahkumlar ve bağımsızlık stratejisi konusundaki tartışmaların yarattığı baskıdan kaynaklanmadığında ısrar etmişti. Ardından SNP üye sayısındaki düşüş nedeniyle tartışılan eşi Murrell, parti içindeki güvensizlik oylaması sonucu 18 Mart'ta istifasını açıklamıştı.

Ardından SNP'nin mali durumuyla ilgili neredeyse iki yıl önce başlayan soruşturma kapsamında gözaltılar başladı.

Soruşturma aktivistlerin partiye 667 bin sterlinlik bağışının SNP tarafından uygunsuz şekilde başka faaliyetlere harcandığıyla ilgili şikayetler üzerinden yürütülüyor. Bağışlar, SNP'nin 2017'de ikinci bağımsızlık referandum kampanyası için para toplamaya başlaması üzerine yapılmıştı. İskoçya Polisi'nin toplanan paraların akıbetiyle ilgili soruşturmasına Branchform Operasyonu adı verildi.

İskoçya'da iktidar partisi SNP'nin 18 Eylül 2014'te düzenlediği referandumda bağımsızlığa yüzde 55 oranında hayır oyu verilmişti.

İngiltere ve İskoçya Başbakanlarından Manchester City'e tebrik

İskoçya'nın yeni başbakanı resmi konutta namaz kıldırdı

İskoçya'ya Müslüman göçmen başbakan: Hamza Yusuf

İngiltere ve İskoçya'dan TikTok yasağı

İskoçya'da yat devrildi

İskoçya Başbakanı Sturgeon istifa etti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)