BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİSKİ'nin zam teklifi İBB Meclisi'nde reddedildi----

İSKİ'nin zam teklifi İBB Meclisi'nde reddedildi

İSKİ'nin zam teklifi İBB Meclisi'nde reddedildi
16 Şubat 2022 - 21:51 www.finansgundem.com

İstanbul'da artan maliyetler nedeniyle suya zam yapmak için olağanüstü toplanan İSKİ Genel Kurulu'nda çıkan gerilim ve saatlerce süren tartışmaların ardından zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu için toplandı. Genel Kurul toplantısı Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

TEKLİF AK PARTİ VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Uzun süren tartışmalar sırasında meclis üyeleri arasında çıkan arbede nedeniyle toplantıya bir süre ara verildi. 15 dakikalık aranın ardından oturum İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul tarafından tekrar toplandı. Okul, gündemdeki maddeleri tek tek oylamaya sundu. İSKİ'nin zam talebini içeren teklif AK Parti ve MHP grubunun oyları ile reddedildi. Ek ödenek, yatırım programı revizyonu teklifleri de oyçokluğu ile reddedildi.

Oylamanın ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, "CHP ve İYİ Parti olarak 1,2,3 ve 4 numaralı maddelere 'evet' verdik, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi" dedi.

TEVFİK GÖKSÜ ZAM ORANINA DİKKAT ÇEKTİ

Ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, "CHP'li İBB ve İBB'ye bağlı İSKİ tarafından İstanbulluların su tarifesi için yüzde 90 ile yüzde 175 arasında su zammı teklifi getirildi. AK Parti'nin yüzde 43 ile 55 arasındaki teklifi ilgili kurum ve CHP tarafında kabul edilmediği için İstanbulluların ali menfaatler ve İstanbullular düşünerek, İBB'ye bağlı kuruluş olan İSKİ'nin getirmiş olduğu yüzde 90 ile yüzde 175 arası zam teklifi AK Parti grubu tarafından reddedilmiştir. AK Parti'nin de yüzde 43 ile yüzde 55 arasındaki teklifi CHP ve yandaşı İYİ Parti tarafından kabul edilmemiştir" diye konuştu.

ODTÜ'de yemek ücretlerine yüzde 50'ye yakın zam

 

Kılıçdaroğlu'ndan elektrik zammına bir tepki daha

 

İSKİ zam gündemiyle olağanüstü toplanacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)17 Şubat 2022 00:44

    Şöyle bir meclis elektrik zammı içinde uğraşsa keşke :D  Doğalgazı yakmayız onu hallederiz de. elektrik ne olacak.... Elektrık doğalgaz zamlarını biz yapmadık diyorlar hepsi tv lerde göruyoruz. Yahu zamları Devlet bey mi yaptı ? ak parti yapmadı da ?  Gerçekten hayretlik durumlar :D yoksa büyük birlik partisi mi ? . Araştırma komisyonu kurulsun yada TBMM de. 

  • ...17 Şubat 2022 13:32

    Zamma karsiniz mazot zamminda niye sustunuz.derdiniz çomak sokmak.ve MHP su takunyalilara yaptığın kiyaklarin tarihini yazsam ciltler tutar.

  • Dürüst olmalı16 Şubat 2022 23:36

    Bu kadar samimiyseniz fahiş elektrik faturalarına neden sesiniz çıkmıyor? Varsa yoksa belediyelere köstek oluyorsunuz, şimdilik çoğunluk sizde yapın bakalım yapacağınızı, anlaşılan 800 bin oy farkından ders alamamışsınız. Vaatsmdaş aptal değil ayak oyumlarınızın farkındayız.

  • Seçmen 16 Şubat 2022 23:29

    Elektrik faturalarına yüzde yüz zam yapan AKP iktidarı sıra iski ye gelince red ediyor, bu ikiyüzlülüğü halkın görmediğini mi sanıyorsunuz? Alın elinize elektrik ve su faturalarını karşılaştırın aradaki uçurumu net göreceksiniz, sözümona zam yaptırmadık ayaklarına yatacaklar, belediye hilal i ahmer cemiyeti değil elbette halka sunacağı hizmetin bir bedeliolacak ancak bu elektrik faturaları kadar da insafsızca olmamalı elbette. Belediyelerin elini kolunu bağlayarak hizmetlerini engelleyerek bir yere varsmazsınız,

  • KORAY16 Şubat 2022 22:06

    Kılıçdaroğlu faturamı ödemeyeceğim diyor iski habire zam yapmak istiyor faturalarınızı ödeyin diyor..Madem Kılıç ödemiyor bende hiçbir faturamı ödemiyorum arkadaş.İstanbul'da herşey çok güzel oldu. :) 

  • ABC16 Şubat 2022 23:45

    Evine gelen elektrik ve su faturalarını karşılaştır ondan sonra dürüstçe bir yorum yaz.