BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD'in yeni hedefi neresi?----

IŞİD'in yeni hedefi neresi?

IŞİD'in yeni hedefi neresi?
07 Ekim 2014 - 13:15 www.finansgundem.com

Suriye'de Kobani'yi ele geçirmek üzere olan IŞİD, Kobani'den sonra ilerleyeceği alanları belirliyor

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Siyasi Büro Üyesi Nuri Brimo, IŞİD Kobani'yi alırsa bundan sonra Cizire ve Kamışlı'ya ilerleyeceğini, bu şekilde devam ederse de tüm Rojava'nın IŞİD'in eline geçeceğini söyledi.

Brimo, siyasi çalışmalarını yürüttüğü Irak'ın Erbil kentinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, Kobani'nin yarısını ele geçirdiğini ileri sürdü. Demokratik Birlik Partisi'ni (PYD), "tekçi siyaset" yürütmekle suçlayan Brimo, şunları kaydetti:

"PYD, diğer Kürt siyasi partilerinin güçleriyle Kobani'ye girerek, IŞİD'e karşı savaşmasına izin vermedi. 'Biz tek başımıza Kobani ve köylerini savunacağız' dediler. 360 köyün tamamını koruyacaklarını söylediler ancak hepsini boşaltmak zorunda kaldılar. IŞİD, Kobani'nin yarısını ele geçirdi. Birçok noktaya bayrağını çekti. Siviller, bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Halk Savunma Birlikleri (YPG), Kobani'de mahsur kaldı."

Bu arada IŞİD ile Kürt güçleri arasındaki sokak çatışmaları devam ediyor. IŞİD'in yüksek yerlere diktiği bayraklar ve silah sesleri Türkiye'den de gözlemlenebiliyor. Şehirden Türkiye'ye doğru kaçışlar da devam ediyor.

Dün Kobani'nin batısını ele geçiren IŞİD'in, şehrin güneybatısından 50 metre içeriye kadar ilerlediği tahmin ediliyor.

KOALİSYON GÜÇLERİ KOBANİ'Yİ BOMBALADI

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da IŞİD hedeflerini bombaladı. AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, koalisyon güçleri, Kobani'deki iki noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, IŞİD'in zırhlı araç ve mevzilerinin hedef alındığı belirtildi.

Hava saldırısı sonrası meydana gelen patlamanın sesi Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de duyuldu. Bu arada IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında çatışmalar devam ediyor. Güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri sürüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)