BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşçi yarın para almadan çalışsın!----

İşçi yarın para almadan çalışsın!

İşçi yarın para almadan çalışsın!
03 Nisan 2015 - 07:26 www.finansgundem.com

İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş, elektrik kesintisinden dolayı yaşanan üretim kaybını telafi için sendikaları kızdıracak teklif yaptı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 31 Mart Salı günü ülke çapında yaşanan elektrik kesintisinin yol açtığı muhtemel üretim kaybının, sendikaların ve işçilerin sağduyu göstererek, Cumartesi günü yapılacak fazla çalışmayla kapatılabileceğini bildirdi.  Demirtaş yaptığı açklamada, kesintiden kaynaklı taahhütlerin gecikmesi durumunun sorun edilmeden  telafi edilebileceğini belirtti.
 
Çağrı yapıyorum
 
Sendikaların anlayışı, işçilerin firmalara desteğiyle Cumartesi çalışılarak ekonomideki kaybın telafi edilebileceğini dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti: “Ekonomik krizlerde, Türk işçisi sendikanın aldığı zammı uygulamadı, ‘ekonomi sıkıntıda, biz bu zammı istemiyoruz’ dedi. Yani bilinçli  sendikalarımız ve çalışan kitlemiz var. Bu konuda bütün işçilerimiz, çalışanlarımız, ‘cumartesi günü çalışıyoruz ve ücret almıyoruz, çalışmadığımız günün üretim eksiğini tamamlayacağız’ diyebilir. Tüm taraflara bu konuda çağrıda bulunuyorum.”
 
Vakayı okuyoruz ama nedenini söyleyemiyoruz
 
Türkiye’yi 5.5 saat elektriksiz bırakan elektrik kesintisinin nedenini araştırmak üzere Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet dahil geniş bir siber savunma ekibi incelemelere başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kesintinin nereden kaynaklandığının teşhisini koyduklarını açıkladı. “Birer saniye arayla Atatürk Barajı’ndan, Çukurova bölgesinden ve Elbistan’da çıkan hatların  aştığını görüyoruz. Çukurova bölgesinin izole bir yapı haline gelmesiyle beraber, batıdaki İzmir Aliağa bölgesindeki santrallerin peş peşe çıkması böyle bir çöküşün tetiklenmesine sebep oldu. Vakayı okuyoruz ama hangi sebeplerden olabileceği konusundaki araştırmalarımız devam ediyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)