BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİşCepliler "Sosyal Hesap"ta buluşuyor----

İşCepliler "Sosyal Hesap"ta buluşuyor

İşCepliler Sosyal Hesapta buluşuyor
10 Aralık 2015 - 16:15 www.finansgundem.com

İş Bankası, Türkiye’de bir ilk olan “Sosyal Hesap” uygulamasını İşCep’te hayata geçirdi

Türkiye İş Bankası, İşCep kullanıcılarının sosyal hayatlarında gerçekleştirdikleri organizasyonlarda para aktarımını kolaylaştırmak amacıyla “Sosyal Hesap” uygulamasını hizmete sundu. İşCepliler “Sosyal Hesap” ile ailelerinden veya arkadaşlarından yemek, doğum günü gibi organizasyonlar için belirledikleri hesaba para aktarmalarını isteyebiliyor, kendilerine iletilen organizasyon taleplerine hızlı bir şekilde yanıt verebiliyor.

Türkiye’de bir ilk olan “Sosyal Hesap” ile telefon rehberindeki arkadaşlarını uygulamaya özel olan “Sosyal Hesap Rehberi”ne kaydederek, SMS veya anlık iletiler aracılığıyla düzenledikleri organizasyona katılmaları için davet edebilen İşCep kullanıcıları, gelen tutarları da detaylı bir şekilde anlık olarak takip edebiliyor. Kullanıcılar uygulama ile en fazla 50 kişiye kadar katılım talebi iletebiliyor, oluşturdukları organizasyonlar için hedef tutar ve hedef tarih seçimi yapabiliyor.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, “Sosyal Hesap” ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
“Bu uygulamanın değerini özellikle yeni evlenen, askere giden, doğum yapmış arkadaşları için hediye ve yemek organizasyonu yapmak isteyenler, özel günler öncesinde bir arkadaş grubu arasında yardımlaşma amaçlı olarak para toplamaya çalışanlar anlayacaktır. Katılımcılara mail atmak, hesap numarası ve bir son tarih belirtmek, bu tarihe kadar sürekli hesap hareketlerini kontrol ederek kimler para yatırmış diye takip etmek, unutanlara hatırlatma maili atmak ve sonunda kalan tutarı cebinden ödemek durumunda kalanlar için çok ideal bir ürün. ‘İşte bu anlatılan tam da benim’ diyenlerin hemen İşCep’e girmesini ve Sosyal Hesap işlemini kullanmasını öneriyorum.”

Hizmetten kimler, nasıl yararlanabiliyor?

“Sosyal Hesap” uygulamasını, iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonu olan İşCep’liler kullanabiliyor. İş Bankası müşterilerinin İşCep’e giriş yaptıktan sonra bir defaya mahsus olmak üzere uygulamaya özel kullanıcı sözleşmesini onaylaması, oluşturulacak organizasyonlar için paranın toplanacağı ve gönderileceği hesapları belirlemesi yeterli oluyor.

Bu aşamanın ardından kullanıcı, organizasyonları için isim, tutar, tarih belirleyebiliyor ve katılımcıları ekledikten sonra kısa bir bilgi, fotoğraf ve “teşekkür mesajı” seçimlerini yaparak organizasyonlarını oluşturabiliyor. Bu organizasyonlara anlık olarak kaç kişinin katıldığını, ne kadar para toplandığını kolaylıkla izleyebiliyor. 

Uygulama kapsamındaki organizasyonlarda İş Bankası müşterisi olmayan kişilere de davet göndermek mümkün. Banka müşterisi olmayan bir kişiye katılımcı olarak davet iletildiğinde, o kişiye SMS gönderiliyor ve kişi kendi hesaplarından EFT yoluyla organizasyona katılım sağlayabiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)