BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİş yeri kira artışları için TESK'ten üst sınır talebi----

İş yeri kira artışları için TESK'ten üst sınır talebi

İş yeri kira artışları için TESK'ten üst sınır talebi
11 Haziran 2022 - 08:05 www.finansgundem.com

Kira artışlarına yüzde 25 sınırı getiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak konutlar için yapılan bu düzenleme iş yerlerini kapsamıyor.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KOVID-19 salgını döneminin etkisini yeni yeni atlatan esnafın, yüksek kiralarla mücadele ettiğini söyledi.
Artan maliyetlerin büyük bir motivasyon ile iş yeri açan esnafın umutlarını zedelediğine dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

“Kiracılar için büyük sorun olan astronomik kira artışlarına çözüm için konutlarda yapılan yüzde 25’lik sınırlamanın iş yerlerine de getirilmesi gerekiyor. Konuttaki kiracılar için sevindirici ve rahatlatıcı olan bu düzenleme esnafımız için de yapılmalı. Aynı avantaj esnafımız için sağlanmalı ve birkaç yıllığına devam ettirilmeli."

Palandöken, "Konutlarda olduğu gibi iş yerlerindeki kira artışları da en azından birkaç yıllığına, pandemi sürecinin sıkıntılarını atlatana kadar yüzde 25’te sabit kalınırsa biraz daha rahat edilmiş olur” dedi.

Kira artış oranını sınırlayan yasa yürürlüğe girdi

 

Ayrım bulunmuyor: Kira sınırında 8 önemli madde!

 

Kirada çifte kontrat mı geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)