BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaİş yemeğinde sakınılması gereken 5 hata ----

İş yemeğinde sakınılması gereken 5 hata

İş yemeğinde sakınılması gereken 5 hata
24 Ocak 2010 - 07:58 www.finansgundem.com

İş yemeği, iş ilişkilerinizle daha iyi tanışmak, network’unu genişletmek, yeni fikirler almak ve vermek için ideal bir ortamdır. Yani, faydalıdır. Şu 5 temel hatayı yapmamak kaydıyla:

Müşteriyi işe zorlamak İş yemeğinde hedef, hiçbir zaman, sözleşme imzalamak değildir. Dolayısıyla bir müşteriyi bu niyetle yemeğe davet etmek ’forcing’ (zorlama, sıkıştırma, elini mecbur etme) olarak algılanır. Yanlış lokanta seçmek Herkes her yere davet edilmez. Davet edeceğiniz kişiye (kişiliğine, görevine ve ilişkinize) göre uygun bir yer seçin. Ama hedef hep aynı olmalı: Misafiriniz bu yemekten mutlu kalkmalı. Fazla samimi olmak Bir iş yemeği genelde keyifli ve dostane olur. Olmalı. Ama dozu kaçırmamakta yarar var. Mesela siyasi görüşlerinizi söylemeyin yahut şahsi sorunlarınızı anlatmayın. Aynı dili konuşmamak Misafirinizle aranızda gerçek bir iletişim kurulmazsa, yemek boşa gitmiş demektir. Bu bir ’feeling’ (duygu) meselesi diyeceksiniz. Havadan sudan konularla başlayın, ağır ağır muhabbet ’ortak ilgi alanlarına’ doğru kayacaktır. Alkolü fazla kaçırmak Parayı siz ödüyorsunuz, cimrilik etmeyip iyi bir şişe şarap açtırdınız belki, ama... fazla içmemeye dikkat edin! Alkol hem hızlı ve doğru düşünmenizi engeller (fırsatlar kaçabilir) hem de ağzınızdan, sonradan üzüleceğiniz şeyler kaçırabilirsiniz. (Kaynak: talents.fr)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)