BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş dünyasından İngiltere anlaşmasına olumlu yorumlar----

İş dünyasından İngiltere anlaşmasına olumlu yorumlar

İş dünyasından İngiltere anlaşmasına olumlu yorumlar
30 Aralık 2020 - 14:23 www.finansgundem.com

Türkiye ile İngiltere arasında imzalanan STA'yı değerlendiren İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yapılan anlaşmanın İngiltere ile ekonomik ilişkileri daha da güçlendireceğini belirtti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'na (STA) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİK İLİŞKİLERİMİZ DERİNLEŞECEK

İngiltere'nin, Brexit sonrası Avrupa Birliği (AB) ile vardığı anlaşmanın ardından ilk Serbest Ticaret Anlaşmasını (STA) Türkiye ile imzalamasını Türkiye ekonomisi açısından son derece önemli bulduğunu belirten Bahçıvan, "Yapılan anlaşma ile Gümrük Birliği kazanımlarının korunuyor olması bir yana, dış ticaretteki en büyük partnerimiz olan Birleşik Krallık ile ekonomik ilişkilerimizi daha da derinleştirecektir." ifadelerini kullandı.

Bahçıvan, yapılan anlaşmanın temel unsurlarına bakıldığında bunun açıkça görüldüğünü aktararak, şunları kaydetti:

"Öncelikle anlaşma ile iki ülke arasındaki mevcut ticaret koşulları korunuyor ve ticaretin Brexit öncesi koşullarda yani Gümrük Birliği'nde olduğu gibi tarife ve kotasız devamına imkan sağlıyor. Bunun yanında anlaşmanın ülkemizin tüm sanayi ve tarım ürünlerini içeriyor olması da çok önemlidir. Anlaşmanın TBMM’nin onayı ile yürürlüğe girmesinin yanı sıra iki ülkenin önümüzdeki 2 yıl içinde anlaşmanın yeni alanları kapsamasına yönelik olarak tekrar görüşmelerini öngören bir hükmün bulunması da son derece önemli. Çünkü ikinci aşamada Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ilişkiyi yatırım ve hizmet sektörünü de kapsayacak şekilde genişletmek mümkün olacaktır."

YATIRIMCILAR AÇISINDAN CAZİBE OLUŞTURACAK

İngiltere ile yapılan Serbest Ticaret Anlaşması'nı, Türkiye açısından bir kazanım olduğunu ifade eden Bahçıvan, "Türkiye, içinde bulunduğu coğrafi koşullar ve sahip olduğu, gelişmeye açık ekonomik kapasite ve yetenekleri göz önüne alındığında, bu anlaşmanın yaratacağı ivme ile uluslararası yatırımcılar açısından da bir cazibe oluşturacaktır." yorumunu yaptı.

2020 KPSS tercihleri ​​başladı

 

Kuyumculara yeni sistem

 

Ticareti olan 2 bin 500'den fazla nadir canlı türü korumaya

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)