BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası'ndan özel atölye----

İş Bankası'ndan özel atölye

İş Bankası'ndan özel atölye
21 Şubat 2014 - 16:14 www.finansgundem.com

İş Bankası Kumbara Fonu’ndan çocuklara özel atölyelerde eğlenceli ve kaliteli zaman geçirme fırsatı sunuyor

Türkiye İş Bankası’nda çocuklarının geleceğine yatırım yapmak için “Kumbara Fonu Hesabı” açtıran anne babalar, Türkiye İş Bankası Müzesi’nde farklı yaş grubundaki çocuklara özel olarak hazırlanmış atölyelerde çocukları ile birlikte eğlenceli ve kaliteli zaman geçiriyor.

Aralık ayında başlayan İş Bankası Kumbara Fonu atölye çalışmaları, 5-8 ve 9-12 yaş grubu çocuklar için 15 gün aralıklarla düzenleniyor. Atölye etkinliklerine 15 ila 20 çocuk katılıyor ve çocuklar 1,5 saat boyunca yaratıcılıklarını geliştirip eğleniyor. Anne babalar ise rehber eşliğinde müzeyi gezebiliyor. İş Bankası Müzesi’ne gelen çocuklar atölyenin ardından paranın icadı ile ilgili 3 boyutlu eğlenceli bir animasyon filmi izliyor ve kendilerine sertifika ile kumbara hediye ediliyor.

Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi:

Bu atölyede, oyun ve canlandırmalar eşliğinde hem eğlenceli hem de öğretici bir çalışma yapılıyor. Katılımcıların hem müze kavramıyla yakından tanışmaları sağlanıyor hem de kumbarada biriktirdikleriyle yaşantıları arasında bir bağ kuruluyor. Her grubun yaş düzeyine göre planlanan etkinliklerde masal, hikâye, resim, fotoğraf gibi birçok görsel ve materyal de kullanılarak çocukların okuduklarını sorgulamaları hedefleniyor. Okumaya karşı bakış açısını genişletmeyi hedefleyen atölyelerde, çocuklar kendi yaşantılarından yola çıkarak grup eşliğinde oyun ve canlandırmalarla süreci deneyimliyor.

Yaratıcı Yazma Atölyesi:

Çocuklar özgün düşünceler üretip, gözlem yapma ve ıraksak düşünme pratikleri yapıyorlar. Uygulamalar, kendilerini ve çevrelerini anlamalarını sağlayacak eğlenceli yazı çalışmaları ve yaratıcı drama oyunlarından oluşuyor. Yaratıcı oyunlarla öykü örgüsü oluşturma, karakter oluşturma; karakterleri resim, maket, kukla vb. başka bir forma taşıma, yazılan öykülerin içerik posterlerini yapma ve drama tekniklerinin kullanılacağı atölye, beş duyuyu kullanarak yazmanın önemini ve zorluğunu vurgularken, yaratıcı düşünme becerisini geliştiriyor.

Kumbara Fonu:

Kumbara Fonu Hesabı, anne babaların, çocuklarının geleceğini güvenceye alabilmesi için tasarlanmış bir ürün ve diğer yatırım fonlarından farklı olarak “uzun vadede birikim” amacıyla yönetiliyor.

Anne babalar 18 yaşından küçük olan kendi çocukları adına fon alabildiği gibi, herhangi bir kişi de başka bir çocuk adına Kumbara Fonu Armağanı Belgesi düzenletebiliyor. Anne babalar isterlerse çocukları 18 yaşına gelmeden fonun bozdurulmaması şartını da koyabiliyor. Çocuğunun geleceğine bugünden düzenli birikimlerle yatırım yapmak isteyenler, İş Bankası nezdinde açılacak bir vadesiz TL mevduat hesabından ya da İş Bankası kredi kartından talimat vererek her ay belli tutarda ya da adette düzenli fon alım talimatı vererek çocukları için küçük tutarlarla düzenli birikim yapabiliyor.

A tipi karma bir yatırım fonu olan Kumbara Fonu uzman kuruluş "İş Portföy Yönetimi A.Ş." tarafından yönetiliyor, portföyünün en az %25’i hisse senedi, en az %20’si kamu borçlanma araçlarından oluşuyor, geri kalanı da repo, altın ve Türk Lirası ya da döviz cinsinden diğer yatırım araçlarında serbestçe değerlendiriliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)