BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası’nda e-teminat mektubu dönemi başladı----

İş Bankası’nda e-teminat mektubu dönemi başladı

İş Bankası’nda e-teminat mektubu dönemi başladı
18 Eylül 2019 - 15:45 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası, müşterilerine verdiği desteğe, süreç altyapısındaki geliştirmeler ile devam ediyor.

Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan e-teminat mektubu uygulaması için sistem altyapı çalışmalarını tamamlayan İş Bankası,e-teminat mektubu düzenlemek için hazır hale geldi.

Kağıt ortamından elektronik ortama taşınan işlemler ile İş Bankası, Gümrük Müdürlüklerine hitaben elektronik teminat mektubu düzenlenmesini, iade, tazmin, ibra gibi işlemlerin online olarak gerçekleştirilmesini sağlıyor. Gümrük Müdürlüklerinin yanı sıra Türk Eximbank’a hitaben de e-teminat mektubu düzenlenebiliyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, e-teminat mektuplarının devreye alınmasıyla müşterilerine dijital bir süreç sunduklarını ifade ederek, şöyle dedi: “Dijitalleşme ile bir değişim sürecinden geçiyoruz. Teknoloji kullanımının hayatlarımıza entegre olmasıyla verimlik artışı, müşteri taleplerinin karşılanması, maliyetlerin azaltılmasında çok güzel sonuçlar elde ediyoruz. Gümrük idarelerince kabul edilen teminat mektuplarının elektronik ortamda gerçekleştirilmesi ile fiziki arşivlemenin ötesine geçildi. Müşterilerimizin teminat mektubu süreçlerinde taşımak zorunda kaldıkları operasyonel riskleri, elektronik ortama geçişle beraber azalıyor. Biz de İş Bankası olarak e-teminat mektubu düzenlenmesi ile ilgili entegrasyon ve sertifikasyon süreçlerimizi tamamladık. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına en hızlı çözümleri sunmak, bizim için çok önemli. E-teminat mektupları ile ilgili talepleri için müşterilerimizi İş Bankası Şubelerine bekliyoruz. ”

Şimşek, İş Bankası olarak ticari hayatın tüm kesimlerini gerek yeni ürünler, gerekse uzun yıllara dayanan tecrübe ve birikimleri ile desteklemeye devam edeceklerini de vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)