BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası'dan kodlu para çekme sistemi----

İş Bankası'dan kodlu para çekme sistemi

İş Bankası'dan kodlu para çekme sistemi
22 Ocak 2013 - 15:02 www.finansgundem.com

İşCep'te bankamatiklerden QR Kod ile para çekme dönemi başladı

Türkiye İş Bankası, QR Kod teknolojisini kullanarak hayata geçirdiği uygulamasıyla bankamatiklerden kartsız ve tek tuşla nakit para çekme dönemini başlattı.
Yapılan açıklamaya göre, İş Bankası müşterileri İşCep uygulaması yüklü olan, kameralı cep telefonları aracılığıyla herhangi bir karta ihtiyaç duymadan, bankamatiklerden güvenli ve pratik şekilde para çekebilecek.
Cep telefonu kameralarından okutulabilen QR Kod uygulamasını kullanacak müşteriler İşCep'te ''Bankacılık İşlemleri'' menüsünde yer alan ''Para Çekme'' işlemini seçip paranın çekileceği hesap ve tutar bilgilerini girdikten sonra ''Devam'' tuşuna basacak. Ardından, bankamatik klavyesinden 9 tuşuna basıldığında ekranda beliren QR Kod, kamerası açılmış olan telefona okutulup para çekme işlemini tamamlanacak.
 Uygulama, para çekme işleminin kartsız yapılabilmesi kolaylığının yanı sıra kart kopyalama dolandırıcılığı riskini de ortadan kaldıracak. Bilgilerin ve şifre girişinin telefondan yapılması, müşteri bilgileri gizliliğini sağlarken uygulama, müşterilerin bankamatik önüne gelmeden veya sıra beklerken işlemi tamamlamalarına imkan verecek.
Şu anda Android işletim sistemli akıllı telefonlarla gerçekleştirilebilen uygulama, yakında iOS işletim sistemli telefonlar için de uyumlu hale getirilecek.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)