BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası GM Aran: Bankalarda gelecek yılın karları bu yıl gibi olmayacak----

İş Bankası GM Aran: Bankalarda gelecek yılın karları bu yıl gibi olmayacak

İş Bankası GM Aran: Bankalarda gelecek yılın karları bu yıl gibi olmayacak
01 Kasım 2022 - 16:49 www.finansgundem.com

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bankalarda görülen rekor karların gelecek yıl, bu yıl gibi olmayacağını söyledi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran; Türkiye ekonomisi, faiz kararları, bankalardaki rekor karlılık ve kredi kısıtlamasına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Aran, Türkiye’nin bir an önce serbest piyasa ekonomisi koşullarına geri dönülmesi gerektiğini vurgulayarak menkul kıymet tesisi uygulaması ile bankaların riske açık hale geldiğini belirtti.

"Tüm gücümüzü yatırımları desteklemek için seferber ettik"

BloombergHT’ye konuşan Aran, Merkez Bankası'nın bir yandan faizleri indirirken bir yandan da kısıtlayıcı adımlar attığını dile getirerek müşterilerin tasarruf tercihlerine saygı gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Tüm güçlerini yatırımları desteklemek için seferber ettiklerini ifade eden Aran, menkul kıymet tesisi uygulamasının bankaları büyümeyi desteklemekten alıkoyduğuna işaret etti.

"Kredi kısıtlaması arzu edilen sonucu vermekten uzak"

Döviz mevduatlarının bankalar için son derece kıymetli olduğunu söyleyen Aran, şöyle devam etti: "Krediye erişimde güçlük olması ekonomik aktivitede sorun yaratıyor. Kredi kısıtlaması arzu edilen sonucu vermekten uzak. Döviz mevduatında müşterilerin tercihlerine saygı gösteriyoruz. İş Bankası olarak döviz mevduatı miktarımızdan memnunuz, hesapları kabul etmeye devam edeceğiz."

"Bankalarda gelecek yılın karları bu yıl gibi olmayacak"

Aran, menkul kıymet tesisi uygulamasının faizlerin ani şekilde artması durumunda risk yaratabileceğine dikkat çekerek "Beş yıl kısa bir süre değil, para politikasında her türlü değişikliği görebiliriz. Bankalarda gelecek yılın karları bu yıl gibi olmayacak. Enflasyondan arındırılsa sektörü karları çok daha düşük seviyede olacak. Bir an evvel serbest piyasa koşullarına geri dönmeliyiz" diye konuştu.

Nebati: Krediye ulaşımda zorluk yaşayanlar bilançosu kötü olanlar

 

Bankacılık sektörünün net karı 33,96 milyar TL oldu

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gündemin sesi02 Kasım 2022 08:45

    Adam haklı , başlığa bakıp yorum yaparsak ilk akla gelen muhtemelen bu yılın 5 katı olacağı yönünde. Kime ne anlatıyorsun. Kasa kazanır...her zaman en fazlasını kazanır   :) Yani olan yine bize olacak 

  • E.g.01 Kasım 2022 17:20

    BU AÇIKLADAN SONRA BANKA HİSSELERİ GERİLEMEYE BAŞLADI