BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİrlanda'dan bir destek, bir köstek----

İrlanda'dan bir destek, bir köstek

İrlanda'dan bir destek, bir köstek
27 Haziran 2013 - 15:33 www.finansgundem.com

İrlanda Büyükelçisi MCBean, “Türkiye’nin AB geleceğini destekliyoruz” derken, “Kıbrıs için adım atılmazsa müzakereler ilerlemez” mesajını da verdi

İrlanda’nın AB Dönem Başkanlığının Siyasi ve Güvenlikten sorumlu Büyükelçisi Keith MCBean, “Türkiye’nin AB geleceğini destekliyoruz” derken, “Türkiye, Kıbrıs konusunda adım atmazsa müzakereler ilerlemez” mesajını da verdi. MCBean ayrıca AB’nin Gezi Parkı ile ilgili gelişmelerden kaygı duyduğunu da dile getirdi.
AB Haber’e göre, AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu’nun 72. toplantısında konuşan Keith MCBean, AB ile Türkiye arasında önemli aşamaların kaydedildiğini belirterek, “22. Başlık sorunu karşılıklı anlayış çerçevesinde çözüldü. İrlanda daima AB’nin genişlemesini destekledi. Türkiye’nin AB geleceğini destekledi. Türkiye-AB müzakereleri hızlandığına çok mutlu olduk” diye konuştu.
GEİZ PARKI UYARILARI
Müzakerelerde aktif ama aynı anda inandırıcı olmak gerektiğini dile getiren MCBean, şunları kaydetti:
“AB’nin taahhütlerini konusunda ilerleme sağlanmalıdır. Türkiye AB’nin önemli ortağıdır. Ankara’nın bazı adımlar atması durumunda Türkiye’yle müzakereler hızlanabilir. Ankara protokolünün hayata geçirilmemesi konusunu üzüntüyle karşılıyoruz. Bu konuda ilerleme olmaması durumunda AB, 2006’da AB Konseyinin aldığı kararları uygulayacaktır. Türkiye maalesef Kıbrıs ile ilgili gerekli normalleşmeyi göstermedi. Kıbrıs sorunu Türkiye-AB ilişkilerini olumsuz etkiliyor. İyi komşuluk ilişkileri önemlidir. 21 Eylül 2005 beyanatı uyarınca ilerleme kaydedilmelidir. Türkiye Kıbrıs sorununun BM çerçevesinde barışçı düzenlenmesine katkı sağlamalıdır.
AB, Geri Kabul Anlaşması’nın Türkiye tarafından imzalanmasına büyük önem veriyor. Anlaşmanın imzalanması ve vize serbestliği paralel gelişecektir. Türkiye’deki yeni Anayasa çalışmalarını destekliyoruz. İfade, din, basın özgürlüğü ve sendikalar ile azınlık hakları, ayrımcılıkla mücadele önemlidir. AB ifade, toplanma, medya özgürlüğünü çok önemsiyor. Gezi parkı olayları çerçevesinde uygulamada bu kısıtlamalar gazeteciler sendikalar sivil toplum örgütlerine, basın kuruluşlarına yönelik baskılar ciddi endişe konusudur. Bunlar AİHM şartlarına göre olmalıdır. AB (Gezi Parkı) gelişmelerinden ciddi kaygı duyuyor. Gezi Parkı'nda tamamen barışçı gösterilere yönelik müdahalelerin sertliği bizleri endişelendirmiştir. Polisin şiddetinin ciddi incelenmesi gerekiyor. Güneydoğuda terörü bitirmek için yapılan çalışmaları destekliyoruz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)