BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'dan "Viyana" mesajı----

İran'dan "Viyana" mesajı

İran'dan Viyana mesajı
02 Aralık 2021 - 10:32 www.finansgundem.com

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Batı ülkelerinin "iyi niyet" göstermesi halinde Viyana'da devam eden nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılabileceğini belirtti.

Abdullahiyan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Avusturya'nın başkenti Viyana'da İran ile nükleer anlaşmanın tarafları arasında yapılan görüşmeleri değerlendirdi.

Görüşmelerde İran'ı temsil eden Başmüzakereci ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri ile günlük temas halinde olduğunu ve görüşmelerin ciddiyet ve yaptırımların kaldırılması gibi temel öncelikler doğrultusunda ilerlediğini aktaran Abdullahiyan, "Batı iyi niyet gösterirse iyi bir anlaşmaya varılabilir. Biz akla uygun, ölçülü ve sonuç odaklı diyalog arıyoruz." ifadelerini kullandı.

İran ile nükleer anlaşmanın tarafları arasında anlaşmayı yeniden canlandırma ve ABD'nin anlaşmaya dönüşünün müzakere edildiği görüşmelerin yedinci turu 5 ay aradan sonra 29 Kasım'da yeniden başlamıştı. Avrupa Birliği koordinatörlüğünde Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın yer aldığı görüşmelere, 2018'de anlaşmadan tek taraflı çekilen ABD dolaylı katılıyor.

İran ile Taliban arasında çatışma çıktı

 

İran'dan "Viyana" mesajı: ABD heyetiyle ikili görüşme olmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)