BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'dan Rusya'ya silah satışıyla ilgili önemli açıklama----

İran'dan Rusya'ya silah satışıyla ilgili önemli açıklama

İran'dan Rusya'ya silah satışıyla ilgili önemli açıklama
25 Ekim 2022 - 10:54 www.finansgundem.com

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşta İran'a ait insansız hava araçlarını kullandığı açığa kavuşursa bu konuya kesinlikle kayıtsız kalmayacağız." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Rusya'ya daha önce silah sattıklarını ancak Ukrayna savaşı sırasında bu ülkeye herhangi bir silah sevkiyatı yapmadıklarını belirterek, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşta İran'a ait insansız hava araçlarını kullandığı açığa kavuşursa bu konuya kesinlikle kayıtsız kalmayacağız." dedi.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, başkent Tahran’da Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA) üyeleriyle bir araya gelen Abdullahiyan, burada yaptığı konuşmada ülkesinin dış politikasını değerlendirdi.

"Ukrayna'daki savaşa ilkeli bir bakış açısıyla karşıyız"

Geçmişte Rusya'ya silah sattıklarını ancak Ukrayna savaşında kullanılmak üzere Rusya'ya silah sattıklarına dair iddiaların doğru olmadığını söyleyen Abdullahiyan, "Ukrayna'daki savaşa ilkeli bir bakış açısıyla karşıyız. Rusya'ya Ukrayna savaşında kullanması için herhangi bir silah veya insansız hava aracı vermedik ve vermeyeceğiz." diye konuştu.

İddiaları araştırmak için Ukrayna ile askeri uzmanların katılımıyla ortak bir toplantı yapmaya hazır olduklarını aktaran Abdullahiyan, bu teklifi Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüşmesinde kendisine ilettiğini belirtti.

Abdullahiyan, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşta İran'a ait insansız hava araçlarını kullandığı açığa kavuşursa bu konuya kesinlikle kayıtsız kalmayacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında nükleer müzakere sürecine de değinen İran Dışişleri Bakanı, "Artık anlaşmanın son aşamasındayız. Son günlerde Amerikan tarafı diplomatik mesajlarla anlaşma fırsatını korumaya çalışırken bazı yerlerde de kaos ve terör eylemleri oluşturmaya çalıştı." dedi.

İran'dan Rusya'ya SİHA ihraç ettiği iddialarına cevap

 

ABD: İran dronları Ukrayna'da askeri ve sivil hedeflere karşı kullanıldı

 

İran, Rusya’ya daha fazla silah gönderecek

 

Ukrayna, İran'a ait 223 kamikaze İHA düşürdüğünü açıkladı

 

Zelenskiy, Rus güçlerin İran üretimi İHA'lar kullandığını açıkladı

 

ABD: İran şu anda doğrudan savaşa müdahil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)