BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da THY için ilginç iddia: 2015'te başladığı seferi durduruyor----

İran'da THY için ilginç iddia: 2015'te başladığı seferi durduruyor

İran'da THY için ilginç iddia: 2015'te başladığı seferi durduruyor
22 Ocak 2019 - 23:36 www.finansgundem.com

İran’ın resmi haber ajansı IRNA, Türk Hava Yolları'nın İstanbul’dan Ahvaz kentine olan uçuşlarını Şubat ayı içerisinde iptal edeceğini yazdı

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

İran’a uygulanan ambargodan en fazla etkilenen sektörlerin başında havacılık geliyor. Uçak filosunu yenilemekte zorlanan İranlı havayolu şirketlerine bir de bazı ülkeler yasak getiriyor. Bugün Almanya Hükümeti, İran havayolu şirketi Mahan Airlines’ın Alman havayolu limanlarına iniş iznini iptal etti. İran’daki havacılık sektörüne bir olumsuz haber de Türkiye’den geldi. Türk Hava Yolları, İran’da uçuş durdurma kararı aldığı iddia ediliyor. İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın iddiasına göre Türk Hava Yolları, İstanbul’dan Ahvaz kentine olan uçuşlarını Şubat ayı içerisinde iptal edeceğini yazdı. Ahvaz kentinin bulunduğu İran'ın Khuzestan eyaleti Havayolları Birliği Başkanı Umid Hansari hatta bu tarihin de 11 Şubat olarak alındığını iddia etti.

THY’nin sitesine baktığımızda ise 17 Şubat’a kadar belirli aralıklarla uçuşlar hala var. Ancak 17 Şubat’tan sonra uçuş görünmüyor. İran tarafı THY’nin aldığı karara itiraz edeceğini ifade ediyor.

“GÜNDE 1 SEFERE ÇIKACAĞIZ” DEMİŞTİ

THY, 2015’te Meşhed, Tebriz, Şiraz, İsfahan, Kirmanşah ve Tahran’ın arından 7’nci nokta olarak Ahvaz’a seferlere başlamıştı. Ahvaz ile İran’daki THY destinasyomu sayısı da 7’ye ulaşmıştı. Ahvaz Havalimanı’nda Belediye Başkanı ve havalimanı yöneticileri tarafından karşılanan THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Ahvaz’da yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yılda 1.5 milyon İranlı yolcu taşıdıklarını ifade ederek “Türkiye’ye yılda 1,5 milyon İranlı geliyor. Bunların büyük çoğunluğunu THY taşıyor. Tabi biz sadece İran ve Türkiye arasında yolcu taşımıyoruz. İranlıların yurtdışında yaşamış olduğu ABD gibi, Almanya, Fransa gibi birçok ülkeye yolcu taşıyoruz, İran’dan karşılıklı olarak. İran’da bizim için büyümek pozitif bir gelişme. İnşallah önümüzdeki yıllarda da uçuş yaptığımız noktalardaki uçuş sayımızı artırmayı planlıyoruz. Aynı şekilde Ahvaz’da da en yakın sürede günde bir sefere çıkmak istiyoruz. İranlıların Türkiye’ye çok büyük bir ilgisi var. Sadece İstanbul değil diğer şehirlere de yoğun bir şekilde seyahat ediyorlar” demişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)