BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da kritik yasa onaylandı----

İran'da kritik yasa onaylandı

İran'da kritik yasa onaylandı
05 Ocak 2019 - 18:40 www.finansgundem.com

İran Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi, (DMTK) ülkenin mali yasalarını uluslararası normlara uygun hale getirecek kara parayla mücadele yasasını onayladı

İran medyası, ülkede tartışmalara neden olan Mali Eylem Görev Gücü'ne  (FATF) uyumu öngören yasanın onaylandığını duyurdu.

İran'da Meclis ve Anayasayı Koruyucular Konseyi (AKK) arasındaki  anlaşmazlıkları çözen anayasal bir kurum olan DMTK'nın üyesi Gulam Rıza Misbahi  Mukaddem, Konseyin toplantısında yasanın bazı değişikliklerle onaylandığını  açıkladı.

Mukaddem, onaylanan yasanın Meclis Başkanlığına iletileceğini  belirtti.

ABD'nin terör finansmanıyla suçladığı İran'a uyguladığı yaptırımlarla bu ülkenin uluslararası finans sistemine girişini kısıtlaması nedeniyle Hasan Ruhani hükümeti, FATF ve Terörizmin Finansmanıyla Mücadele Konvansiyonu'yla (CFT) uyumu öngören yasa tasarılarını meclise sunmuştu.

Mecliste uzun tartışmaların sonucunda onaylanan tasarılar, AKK  tarafından Anayasa'ya aykırı bulunarak meclise iade edilmişti. Meclis yasanın  onayı için ısrar edince yasa, meclis ve AKK arasındaki anlaşmazlıkları çözen  anayasal bir kurum olan DMTK'ya gönderilmişti.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin kardeşi Ayetullah Sadık Amuli  Laricani, DMTK Başkanı Ayetullah Mahmud Haşimi Şahrudi'nin 24 Aralık'ta vefat  etmesinin ardından DMTK Başkanı olarak atanmıştı.

Kamuoyunda FATF yasası olarak bilinen yasa, muhafazakarlar ve din adamları arasında ülkenin "hassas finansal bilgilerinin düşmanlara açılacağı ve devrimci güçlere yardımın engelleneceği" şeklinde tepkilere neden olmuştu.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde kara para  aklamayla mücadele edilmesi için kurulan FATF, Kuzey Kore ile gri listede bulunan  İran yönetimine, ülkenin finansal yapısını uluslararası normlara uygun hale  getirecek reformları tamamlamak için şubat ayına kadar süre vermişti.

FATF, kara paranın aklanması ve terör finansmanının engellenmesine  yönelik 37 üye ülkenin bankacılık ve mali sistemini denetliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)