BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da internet engeli kalktı, yeni protesto görüntüleri ortaya çıktı----

İran'da internet engeli kalktı, yeni protesto görüntüleri ortaya çıktı

İran'da internet engeli kalktı, yeni protesto görüntüleri ortaya çıktı
25 Kasım 2019 - 10:47 www.finansgundem.com

İran'da internet erişiminin yeniden sağlanmasının ardından, benzin zammına karşı yapılan eylemlerin sosyal medyada yeni görüntüleri ortaya çıktı.

İnternetin kesilmesiyle dünya kamuoyu, ülkedeki gelişmeleri tüm tarafların ağzından değil, çoğunlukla İran devlet televizyonunun aktardığı kadarını duyabildi.

Engelin kalkmasından sonra protesto gösterilerinde kaydedilen amatör görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Şiraz kentinde kaydedilen bir videoda makineli tüfek sesinin duyulmasıyla protestocuların nasıl dağıldığı görülüyor. Kerman'da çekildiği söylenen bir videoda ise binaları ateşe veren eylemciler ve onları dağıtmaya çalışan güvenlik güçleri kameralara yansıyor. Kirmanşah'da kaydedilen başka bir görüntü ise sivil giyimli güvenlik personelinin eylemcilere şiddet uygulayıp gözaltına aldığı ana dair.

Ne olmuştu?
ABD yaptırımlarının da etkisiyle ekonomik açıdan zor günler geçiren İran halkı, 15 Kasım Cuma günü benzine 3 kat zam yapıldığının açıklanmasının ardından ülkenin birçok kentinde protestolara başlamıştı.

Gösterilerde kamu binaları da tahrip edilmiş, Tahran yönetimi, protestoların büyümesi üzerine geçen hafta ülke genelinde internet erişimini kesmişti.

Tahran yönetimi, protestolarda ve çıkan şiddet olaylarında dış güçlerin parmağı olduğunu savunuyor. Uluslararası Af Örgütü, olaylar sırasında en az 106 göstericinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İran hükümeti ise sayı vermeden bu iddiayı reddetti.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)